Головне

Ярославський вже оцінює "Металіст" для продажу?

22.12.2012 17:31 821 0

Президент ФК "Металіст", харківський бізнесмен Олександр Ярославський розпорядився підготувати фінансову оцінку клубу на предмет його продажу.

Таким чином Ярославський відреагував на звернення депутатів Харківської міської ради та мера Геннадія Кернеса до Харківської облради з проханням передати стадіон "Металіст" у комунальну власність міста.

За даними ZN.UA, у цьому кроці Ярославського більше прагматичного шантажу і бажання побороти амбіції Кернеса чистою арифметикою, ніж бажання розлучитися з командою.

У разі відмови Ярославського від фінансування "Металіста" і передачі клубу і стадіону на баланс міста Кернес опиниться в скрутному становищі.

Тільки на утримання стадіону потрібно буде знайти в бюджеті додатково 20 млн грн на рік. Відмова Ярославського від фінансування клубу обійдеться міській скарбниці ще в 330 млн грн. При цьому вартість самого клубу, за оцінкою журналу Forbes, становить ще близько 450 млн грн.

Таким чином, дірку в 800 млн грн для 52 млрд харківського бюджету на 2013 рік ані місто, ані область не закриють, відзначає видання, пише "Українська правда".

Коментарі ()