Головне

Прем'єр-ліга. "Металург" З - "Динамо" 0:5. Кияни розім'ялися у Запоріжжі

10.11.2012 18:32 416 0
Прем'єр-ліга. "Металург" З - "Динамо" 0:5. Кияни розім'ялися у Запоріжжі

Запорізький "Металург" так і залишився єдиною командою у Прем'єр-лізі у нинішньому сезоні з нулем у графі "перемоги" після першого кола. Та і розраховувати, що цей "нуль" зникне в останньому матчі кола, не доводилося. Запоріжцям на "Славутич Арені" протистояло "Динамо".

Киян, після того, як вони місяць не могли перемогти, нарешті по-справжньому прорвало. Хоча хвилин тридцять у першому таймі "Металург" виглядав дуже добре. Пісоцький та Опанасенко розривали лівим фланг захисту "біло-синіх", звідки і проходили навісні та прострільні передачі (справа Сілву примусив попрацювати Жуніор). Однак з усіма намаганнями впевнено справлявся Коваль, який повернувся на стадіон, що дав йому путівку у "Динамо".

У "Динамо" у ці хвилини не виходило нічого. Часто втрачали м'яч у простих ситуаціях. Хачеріді ледь не привіз гол у свої ворота, коли слабо віддав назад на Коваля, але голкіпер випередив суперника. Кияни чомусь навіть не хотіли боротися - коли їх збивали, а арбітр давав грати, гості сиділи на газоні та розмахували у бік судді руками.

Водночас, завершальні п'ятнадцять хвилин "Динамо" провело на хорошому рівні, пресингуючи суперників на їхній половині поля. Було кілька ударів здалеку, кілька разів у гру вдало вступив Руденко. Здавалося, що запоріжці вистоять, однак потужний удар Велозу на останній хвилині примусив капітулювати воротаря.

На другий тайм "Металург" вийшов, ніби продовжував перший. І "біло-сині", отримавши підсилення у вигляді виходу Ярмоленка, швиденько цим скористалися - самотній Гармаш після пасу вищезгаданого Андрія розстрілював Руденка метрів з десяти.

І тут прийшов момент, коли або пан, або пропав. "Металург" - пропав. Цуріков влучив у поперечину, а кияни у контратаці забили - Ідейє. Потім ще Дуду та Ярмоленко влучили у каркас воріт, а добив господарів Браун, який опинився першим перед воротами після того, як Руденко відбив удар головою Дуду. "Металург" абсолютно розклеївся й отримав п'ятий м'яч. Котрий, до речі, спірний. Головний арбітр зафіксував взяття воріт після удару Ярмоленка, а боковий показав, що в Аруни було положення поза грою. Єдине запитання: чи доторкнувся Лукман до м'яча? Якщо ні, то все чисто, якщо так - то помилка бригади.

Отже, маємо розгромну перемогу "Динамо" у Запоріжжі. До того ж - суху. Чому варто подякувати Ковалю, який відбив удар впритул Цурікова, та стійці, яка врятувала киян після удару Пісоцького. Підопічні Блохіна піднімаються на другу сходинку (треба дочекатися, як у неділю зіграє "Дніпро"). А "Металург" завершив перше коло з двома очками, при цьому забивши лише чотири м'ячі та пропустивши 40!

Коментарі ()