Головне

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Металіст" - 0:2. Шлях на Лігу чемпіонів відкрито

19.11.2012 00:51 525 0
Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Металіст" - 0:2. Шлях на Лігу чемпіонів відкрито

Харківський "Металіст" здобув нелегку перемогу у матчі 16 туру Прем`єр-ліги в Маріуполі в грі з місцевим "Іллічівцем". Обидві команди видали видовищний матч, хоча забивали лише гості.

"Іллічівець" також мав усі шанси зіпсувати настрій команді Мирона Маркевича, як вони це зробили з "Дніпром" та "Динамо", але не вистачило майстерності та фарту пробити Горяїнова.

Протягом всього матчу була весела гра на зустрічних курсах. Двічі команди рятувала від голу поперечка, а все інше тягнули воротарі. Але якщо Горяїнов завдяки своїм сейвам зумів зберегти свої ворота "сухими", то Худжамов був двічі розстріляний Крістальдо.

Тайсон, Фінінньо та Крістальдо розкатували захист господарів, але і пропустили гості кілька небезпечних контратак після яких в гру довелося вступати воротарю "Металіста". У Худжамова в цій грі було куди більше роботи, ніж в його колеги з Харкова. Два ж удари з ходу від Крістальдо він не потягнув. Але і не його вина в цьому,а скоріше захисту, який давав змогу бити аргетинцю з меж штрафного, а постріли Крістальдо були цього вечора точними як в більярді.

В "Іллічівця" також був не один момент забити хоча б гол, але то Горяїнов, то поперечка воріт, а то приціл збився."Металісту" же свою перевагу утримав і навіть збільшив.

Після цієї перемоги "Металіст" знову наблизився до київського "Динамо" та "Дніпра", що ведуть боротьбу за друге місце та зону Ліги чемпіонів. Очевидно, що жоден з цих трьох клубів у наступному сезоні не буде радий Лізі Європи, але місце під сонцем в українському футболі залишилося одне, оскільки золота сходинка за "Шахтарем".

Коментарі ()