Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. "Інтер" - "Марсель" - 2:1. Ciao, nerazzurri

14.03.2012 01:14 1129 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. "Інтер" - "Марсель" - 2:1. Ciao, nerazzurri

Міланський "Інтер" вибув на ранній стадії Ліги Чемпіонів - може, трохи несподівано, якщо дивитися конкретну гру, але цілком закономірно, коли аналізувати виступи команди у всьому сезоні. Та що там "сезоні" - команда просто повернулася на ту стадію розвитку, що була в неї до Моуріньо, навіть трохи далі - адже Серію А вигравав і Манчіні. Тепер же про "хоча б" перше місце у внутрішньому чемпіонаті "синьо-чорним" годі й мріяти.

Складається враження, що президент клубу Массімо Моратті намагається знайти гідну заміну "Особливому" шляхом механічного перебору тренерів. Бенітес-Леонардо-Гасперіні-Раньєрі - чотири за неповні два роки! А говорять про можливий прихід до клубу ще до літнього міжсезоння Фабіо Капелло. Втім, працевлаштування екс-тренера збірної Англії - справа майбутнього, а поки що повернемося до сьогодення, котре є сірим не лише в італійців.

"Марсель", очолюваний Дідьє Дешамом (легендою ворогів "Інтера" з "Юве", до речі), також провалює сезон. Зараз команда має серію з трьох "сухих" поразок поспіль та посідає в таблиці Ліги 1 лише восьме місце, відстаючи від зони Ліги Чемпіонів на вісім балів. Однак Дешама, котрий вже грав у фіналі головного євротурніру з "Монако", рятує саме відмінний виступ у ЛЧ. У групі команда випередила чемпіонів Німеччини з "Боруссії", серйозний - спитайте в "Металіста" - "Олімпіакос" та на рівних билася з "Арсеналом". Після чого ще й обіграла "Інтер" у типово "нічийній" першій грі.

Тому не варто дивуватися тому, що перед другою грою більшість фахівців вважали, що "Інтеру" треба буде дуже постаратися, аби довести гру хоча б до овертайму. В італійців і не вийшло, хоч вони і були близькими до цього. Раньєрі дав установку підопічним одразу кинутися на суперника, що вони ревно і почали виконувати з самого початку зустрічі, вже в дебюті створивши два супермоменти.

Обидва прийшли з правого флангу атаки. Спочатку мав забивати Снейдер, котрий після прострілу Дзанетті опинився в 7-8 метрах від воріт, але примудрився влучити у Манданда. А потім після аналогічної передачі не пощастило Міліто - м'яч від його тулуба летів у кут воріт, але цього разу Манданда вже самостійно продемонстрував реакцію. Використай "інтерісті" хоча б одну з можливостей - все могло б закінчитися, якщо і не у як "Баварії" з "Базелем", але вже точно більш щасливо, ніж вийшло.

А так команда продовжила тиснути, але домогтися чогось конкретного довго не виходило. Снейдер був дуже активний в перші хвилин 25, але потім "зник" з поста диригента атак, потрапивши під жорсткий пресинг суперника. "Винирнув" він лише на останній хвилині тайму, коли виконував штрафний, пробив класно, але Манданда вчасно стрибнув у кут воріт. Без Веслі на перші ролі висунувся Форлан, котрий одного разу класно прострілив на Міліто, котрий не зрозумів партнера. В іншій ситуації уругваєць замикав навіс Майкона, але пробив трохи невлучно.

"Марсель" грав від оборони, не часто йшов вперед, намагаючись подовгу розігрувати м'яч в центрі поля. При цьому було створено пару напівмоментів - Андре Айю пробивав головою після навісу Аспілікуети (сфера пролетіла поруч зі стійкою), Морель неточно, хоч і красиво, бив здалеку. Були ще спроби заробити пенальті, але згаданий Айю завалився вже занадто картинно, а у ситуації з жорстким підкатом Лусіо під Вальбуена суддя вирішив, що бразилець робив все чисто.

По перерві і без того не надто феєрична гра стала ще нуднішою після подвійної заміни від Раньєрі. Він вирішив прибрати найкращих атакерів першого тайму Снейдера та Форлана, випустивши Пацціні та Обі. І якщо з італійцем тренер "вгадав" (гол, нехай і з пенальті та активна участь в іншому взятті воріт), то бразилець розчарував. Вже вкотре, до речі. Міняти одного з найкращих хавбеків Європи, котрий хоч і не перебуває у найкращій формі, але виглядає не так вже й погано, на юнака-"бігунка"? Навіщо? Адже Обі так і не виграв жодного забігу в суперників. а французи після заміни голландця перестали боятися його штрафних і спокійно фолили біля власних воріт, спостерігаючи за невдалими спробами Станковіча та Майкона.

До того ж пропала думка в центрі півзахисту, плеймейкера наприкінці гри почав грати ледве не Камбіассо, котрий вийшов на заміну. Він, звичайно, може віддати класний пас, однак все ж як "опорник" перебуває занадто глибоко. На певний час на перший план вийшли фланги, де діяли Майкон та Дзанетті, однак ветерани остаточно виграти боротьбу на своїх ділянках поля не змогли, хоч і дуже старалися. Тим часом в "Марселя" ледве не забив після штрафного Діарра, але Сезар здійснив ефектний сейв у нижній "шістці".

А потім "Інтер" забив. Майже з нічого - подача кутового, винос, удар Пацціні влучає у Мореля, котрий зависнув під час створення партнерами офсайду, і Міліто з пари метрів заштовхує м'яч в сітку. "Інтер" ніби відчував, що до овертайма може і не дійти і настирливо ліз вперед, хоча на загнаного Майкона, з якого відрами лив піт, було вже сумно дивитися. Та все ж бразилець, отримавши нагоду пробити штрафний з флангу, нарешті закрутив м'яч як слід і Манданда кінчиками пальців перевів шкіряного через поперечину. І одразу Майкон подав кутовий, Лусіо на дальньому куті штрафного отримав м'яч та навісив, а Камбіассо чортиком вистрибнув з-за спин захисників та пробив вище воріт з двох метрів.

Після цього здалося, що ще два тайми неминучі, однак інша думка була у Брандао. Колишній форвард "Шахтаря", що вийшов на заміну за пару хвилин до закінчення основного часу, дуже вдало скористався виносом з половини поля "Марселя". "Фірмова", трохи неоковирна, обробка м'яча та удар з лівої десь з району 11-метрової позначки повз Сезара. У воротаря "Інтера" не було шансів. Одразу ж довгий пас міланців знайшов в штрафному майданчику Станковіча, котрого ціною червоної картки зупинив Манданда. Чистий пенальті реалізував Пацціні, але арбітр вирішив не продовжувати агонію та одразу дав свисток про закінчення матчу.

Що ж, цьому складу "Інтера" й справді варто сказати "Чао". 33-річні Сезар, Міліто та Форлан, 36-річний Кордоба, 39-річний Дзанетті, 34-річні Самуель, Станковіч та Лусіо, Майкону вже 31, Камбіассо та Ківу- 32. Одинадцять чоловік, гравців "старту" чи наближені до цього. На цьому фоні 28-річні Снейдер та Пацціні виглядають хлопчиками! Всі перераховані були великими мастерами, однак час бере своє, тому Grazie та Ciao. І те, що "Інтер" повинен залишитися без участі в Лізі Чемпіонів наступного сезону, має тільки пришвидшити процес оновлення. А хто ним буде займатися - питання важливе, але цієї гри вже не стосується.

Щодо "Марселя" - непогана команда, вихід далі якої можна розглядати як своєрідну компенсацію за сенсаційний виліт "Ліона". Отак дві французькі команди піднесли поки що головні несподіванки цієї стадії турніру зі знаками "плюс" та "мінус". І у "Марселя", враховуючи "сліпий" жереб та наявність у чвертьфіналі "Бенфіки" та АПОЕЛа (а там ще й "Наполі" чи навіть ЦСКА приєднаються) є не примарні шанси вийти далі. Шкода лише, що першу гру чвертьфіналу доведеться провести без Манданда - безперечно, головного героя звітної зустрічі.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу

Матч-відповідь

"Інтер" (Італія) - "Марсель" (Франція) - 2:1 (0:0)

Голи: 1:0 - Міліто (75), 1:1 - Брандао (90+2), 2:1 - Пацціні (90+6, пен.)

"Інтер": Жуліо Сезар, Нагатомо, Самуель, Лусіо, Майкон, Дзанетті, Полі (Камбіассо, 74), Станковіч, Снейдер (Обі, 58), Форлан (Пацціні, 58), Міліто

"Марсель": Манданда, Аспілікуета, Діавара, Нкулу, Морель, Амальфітано, Діарра, Вальбуена (Шейру, 76), Мбіа, Айю (Брачільяно, 89), Ремі (Брандао, 88)

Попередження: Дзанетті (24), Самуель (53), Діавара (67), Манданда (68), Станковіч (89)

Вилучення: Манданда (90+3).

Коментарі ()