Головне

Прем'єр-ліга. Не кожна птиця долетить до середини Дніпра...

04.03.2012 15:23 669 0
Прем'єр-ліга. Не кожна птиця долетить до середини Дніпра...

У центральному матчі 21-го туру "Шахтар" приймав "Дніпро" на "Донбас-Арені". І, незважаючи на кадрові проблеми останніх, команді Рамоса все ж вдалося вистояти на нічию.

А проблеми зі складом у іспанського фахівця були дійсно серйозними - заявка на матч складала всього п'ятнадцять футболістів, серед яких не було таких звичних прізвищ як Стрініч, Ротань, Кулаков, Калініч, Дєнісов. Плюс мотивація "гірників", для яких кожне очко важливе у боротьбі з "Динамо" за золоті медалі чемпіонату - все це явно було не на користь дніпрян.

Проте, як показали перші хвилини поєдинку, "Дніпро" аж ніяк не збирався грати другим номером. Перечекавши стартову активність господарів, підопічні Рамоса почали частіше переходити на половину поля суперника. На 24-й хвилині гри після небезпечного удару Матеуса "Шахтар" врятував Андрій П'ятов, який встиг вийти і закрити вільний кут. А от вже через чотири хвилини фортуна голкіперові "Шахтаря" не посміхнулася. "Дніпро" забив курйозний гол, співавтором якого став капітан суперника Даріо Срна.

Такий перебіг подій явно не влаштовував гравців донецького клубу, який відразу пішов у наступ. Майже до закінчення тайму "Шахтар" домінував на футбольному полі. Якби всі моменти, які підопічні Луческу створили біля воріт Лаштувки були реалізовані - рахунок міг би бути до непристойності розгромним. Проте вдалі дії голкіпера гостей і кульгава реалізація "Шахтаря" обмежили сьогоднішнє протистояння лише одним господарським м'ячем. Автором його став Генріх Мхітарян, який замкнув прострільну передачу з флангу.

В другому таймі події розвивались подібно першій сорокап'ятихвилинці. Тільки вже "гірники" більш агресивно грали у нападі. Проте, як ми вже писали раніше, результату це не принесло. А от чого було вдосталь у другій половині гри, так це боротьби і жовтих карток. Останні додані арбітром шість хвилин "Дніпро" був змушений догравати у меншості після того, як у його ж штрафному майдачнику порушили правила проти його ж голкіпера. Даріо Срна почав з'ясовувати стосунки з Мандзюком, в якого вже було попередження, ну і рефері вирішив не церемонитись із гравцями.

Однак, навіть граючи у меншості дніпряни спромоглися вистояти до фінального свистка і записати одне очко у свій актив. Для "Шахтаря" цей результат навряд чи має позитивне забарвлення, а от Ігор Суркіс має поставити могорич своєму другові Ігору Коломойському, команда якого ще більше наблизила "Динамо" до омріяного "золота" української першості.

Коментарі ()