Головне

Технічний директор "Донбас Арени": Газон до чемпіонату готовий

23.02.2012 20:40 329 0

Вже 4 березня "Шахтар" прийме на своєму полі "Дніпро", але вже зараз можна бути впевненим, що гра відбудеться на хорошому полі.

Про це розповів сайту "гірників" технічний директор "Донбас Арени" Вадим Гунько.

"Дуже суворою цього року видалася зима. Температури були екстремально низькими і трималися довго. Я б сказав, що така погода взагалі нехарактерна не тільки для нас, а й для всієї Європи. Думаю, що всі сучасні футбольні арени з критими трибунами зіткнулися з тими ж проблемами, що й ми", - почав він.

"Але незважаючи на те що цього року поле було довше звичайного покрито спеціальним покривалом, яке зберігає тепло і дозволяє траві виживати в таких екстремальних умовах, нам вдалося зберегти газон в хороших кондиціях. В принципі, це видно неозброєним оком", - вважає Гунько.

"Безумовно, відхід триває: це і система обігріву в сукупності з системою підгрунтової аерації, що дозволило нам підтримувати оптимальну температуру, як в кореневій зоні, так і на поверхні газону. Використовувалися також установки стимуляції штучного зростання трави SGL. Як тільки з'являлася можливість, то ми відкривали поле, щоб дати випаруватися зайвій волозі і проходити природному повітрообмінному процесу", - продовжив він.

За словами фахівця, в цілому всі необхідні агротехнічні заходи були застосовані в повному обсязі, що дозволяє говорити про те, що, незважаючи на всі складнощі, поле підготовано в найкращих кондиціях, які тільки можливі для цієї пори року.

"Зрозуміло, що є якісь нюанси, пов'язані з тим, що на полі довгий час перебували покривало. Але я думаю, що ми виглядаємо достойно. Протягом березня, ближче до квітня, ми постійно будемо покращувати стан нашого газону, доводити його до максимально можливих стандартів якості", - пообіцяв він.

"Безумовно, ближче до матчу ми частіше починаємо стригти газон спеціальними машинами. Зараз, враховуючи погоду, температуру, стан газону, це будуть легкі ручні машини. Поки ми постараємося не застосовувати важку техніку. Стрижка також буде проходити не так часто, як, наприклад, влітку. Не виключаю, що ми запустимо систему іригації, можливо, потрібно буде кілька разів полити газон". - розмірковує він.

"Хоча, здавалося б, зараз немає потреби в цьому, але деякі зони доводиться поливати теплою водою. Будуть і інші заходи, але це вже наші ноу-хау. Можу запевнити, що газон буде виглядати якщо не ідеально, то дуже оптимально і гідно на найближчому матчі", - резюмував Гунько.

Коментарі ()