Головне

Чанов згадав, що у Рибки завжди була проблема зайвої ваги

14.01.2012 20:00 635 0

Дуже прикро, що збірна України може позбутися класного воротаря перед Євро-2012, але ще прикріше, що сам Рибка міг піти на необдумані дії через давні проблеми з вагою.

Таким чином знаменитий кіпер київського "Динамо" 80-х років Віктор Чанов, що працював кілька років тому з динамівськими воротарями, прокоментував для "Сегодня" допінговий скандал в який потрапив його колишній підопічний.

"Рибка - істотна втрата і для збірної і для "Шахтаря", тому що перед цим Саша добре зарекомендував себе не тільки в чемпіонаті Україні, а й у Європі Але трагедії робити з цього не треба", - вважає він.

"Шовковський - хороший воротар, а є ще Дикань, молоді. Так що проблем з воротарями в збірній не буде. Шовковський не викликає у мене ніяких тривог. А вік, 37 років, це його плюс, а не мінус. Він може зіграти за рахунок досвіду. Там, де молодий робить 28 кроків, йому досить зробити два", - каже Чанов.

"Хоча, зізнаюся, не було цієї дискваліфікації, особисто я б у контексті Євро-2012 віддав би перевагу Рибці. Він відчув упевненість. Крім того, у збірній багато захисників з "Шахтаря", їм було б легше зігратися і взаємодіяти один з одним Що стосується воротарської позиції в гірницької команді, то це - хороший шанс для Андрія П'ятова. Він класний кіпер. Тепер, як кажуть, йому і карти в руки", - додав екс-"динамівець".

Чанова не дивує пояснення ситуації тим, що Рибка вжив заборонені препарати через засіб для схуднення, адже ця проблема в нього вже була.

"Коли я працював в "Динамо", у Рибки постійно була проблема із зайвою вагою. Одного разу я його навіть матеріально покарав, бо до моїх вмовлянь він не прислухався. У нього просто така конституція тіла. У мого брата-воротаря, до речі, те ж саме. Але він себе стримував і не дозволяв собі набирати зайву вагу", - згадує він.

"Вони їдять, як звичайні люди, але при цьому повніють більше, ніж інші. Тому потрібно сидіти на дієті. Як тільки перестаєш сидіти на дієті, моментально гладшаєш, як би старанно ні тренувався. Тобто єдине лікування - це дієта. Не можна зловживати солодощами, солодкими напоями, мучного поменше. Рибка ж, коли я працював в "Динамо", був любителем солодкого. Але останнім часом, виступаючи за "Шахтар", як я побачив, він впорався з цією проблемою. Схуд. Це зовні помітно", - підкреслив Чанов.

"Думаю, він сам, нарешті, зрозумів, що йому треба стримуватися. І тут таке ... Якщо він зробив це без відома клубного лікаря, то Саша сам винен. Сам собі зробив велику дурницю. Це загрожує серйозними наслідками - чи повернеться він після дискваліфікації на колишні позиції? Я, наприклад, рік не грав через травму, повністю пропустив 85-й, але потім виграв з "Динамо" Кубок Кубків-86. Все залежить від людини, її характеру", - резюмував він.

Коментарі ()