Головне

Суркіс: Шевченко ніколи не дозволить собі бути тягарем для рідної команди

14.01.2012 16:23 618 0

Андрій Шевченко перебуває у такому становищі, що здатен сас вирішувати чи готовий він до гри - досвід футболіста дозволяє йому визнавати, що команді він не помічник.

Про теперішній статус легенди українського футболу та її перспективи у якості працівника "Динамо" розповів президент клубу Ігор Суркіс.

"Зовсім не факт, що його розставання зі збірною і клубом виявиться одночасним. У всякому разі, особисто у мене до Шевченка немає жодного питання з професійного ставлення до справи, бажанню грати і переживання за командний результат та події, що відбуваються в колективі. У житті у нього є все - слава, гроші, прекрасна сім'я, але я не пам'ятаю жодного випадку, коли б він поставив себе вище партнерів по команді", - запевнив Суркіс.

"А рішення про продовження кар'єри чи відхід з великого футболу йому належить прийняти самому. Андрій ніколи не дозволить собі бути тягарем для рідної команди: якщо в якийсь момент він відчує, що більше не може приносити їй користь, чесно повідомить нам про це і повісить бутси на цвях", - переконаний він.

За словами власника клубу, відчуваючи недостатню готовність до тієї чи іншої гри, Андрій обов'язково попереджає про це тренера і бере невелику паузу, щоб злітати на консультацію до лікаря.

"Спостерігаючи за Шевченка в тренувальному процесі і в іграх, я бачу, що всі емоції, властиві йому десять-дванадцять років тому, як і раніше збереглися. Вважаю, що наш клуб зобов'язаний зробити все, щоб якомога краще підготувати його до чемпіонату Європи, де, мабуть, Андрій проведе свої завершальні матчі в національній команді", - зазначив Ігор Михайлович.

"Шевченко - майбутній тренер? На даному етапі мені неетично обговорювати цю тему з двох причин: у нас є головний тренер, а Андрій є діючим гравцем. От коли Шевченко повісить бутси на цвях і отримає ліцензію, що дозволяє працювати на найвищому рівні, ми неодмінно до цього питання повернемося", - відповів він.

"Шевченко - наша історія, він людина, яка зробила собі футбольне ім'я в "Динамо". З ним станемо обговорювати майбутнє, не пропонуючи якусь посаду, а цікавлячись, в якій ролі він сам себе бачить. Те ж стосується Саші Шовковського, вже зараз чітко знає, що якщо завтра він повісить рукавички на цвях, робота на благо клубу у нас йому знайдеться", - цитує Суркіса sport-express.ua.

Коментарі ()