Головне

Помер найкращий футболіст в історії Угорщини

31.10.2011 16:30 211 0

Легендарний футболіст угорського "Ференцвароша" Флоріан Альберт, володар "Золотого м'яча"-1967, помер у 70 років в одній із лікарень Будапешта.

Про сумну подію з гравцем, котрий разом із Ференцем Пушкашем вважається найкращим футболістом в історії Угорщини, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Альберт помер через ускладнення, яке виникло після операції на серці. Він був госпіталізований два тижні тому в Бухаресті.

У столицю Угорщини екс-гравець "Ференцвароша" переїхав у дитинстві й провів там більшу частину життя. У п'ятницю йому зробили операцію, і хоча попередні прогнози були обнадійливими, сьогодні вранці його не стало.

Забивний форвард, Альберт провів усю клубну кар'єру у "Ференцвароші". Він забив 256 голів у 351 матчі чемпіонату в складі "зелених орлів", кольори яких захищав 16 років, допоки травма не змусила його повісити бутси на цвях у 1974-му. Альберт виграв чотири чемпіонства, Кубок Угорщини й Кубок ярмарків-1965, у фіналі якого будапештський клуб здолав у Турині "Ювентус". У його честь названий домашній стадіон "Ференцвароша".

У 1967 році Альберт отримав визнання на міжнародному рівні, ставши володарем "Золотого м'яча" як найкращий гравець Європи. Він перший та єдиний угорський футболіст, що удостоївся такої честі.

На ЧС-1962 в 20-річному віці Альберт розділив лаври найкращого бомбардира турніру, а потім став одним з найяскравіших гравців збірної, на чемпіонаті Європи-1964, на якому угорці завоювали бронзові нагороди. За національну команди син коваля Альберт провів 75 матчів, відзначившись 31 раз.

Коментарі ()