Головне

Яремченко після поразки розкритикував суддівство та позицію ФФУ

26.09.2011 21:09 371 0

За теперішньої системи суддівства помилки рефері не караються, принаймні, не видно чітких ознак цього, що дає можливість суддям "вбивати" команди.

Таку категоричну заяву зробив після поразки 2:3 від "Таврії" наставник "Іллічівця" Валерій Яремченко, пише сайт клубу.

"Були два різних тайми. У першому таймі у нас було допущено більше помилок, і тактичного і технічного плану. У другому таймі все змінилося, але я категорично не згоден з результатом гри, оскільки були багато порушень, і ми їх бачили з лавки, які пропускав суддя", - почав він.

"Якщо вже існує fair play, то йому повинні слідувати всі: футболісти, тренери, судді. Зараз хороша позиція у Федерації футболу України. Взяли вони італійця, нікому нічого не дозволяють. Якщо призначають пенальті в наші ворота, то точно такий же адекватний треба давати і в іншу сторону", - переконаний тренер.

"Захисник "Таврії" відбиває м'яч рукою, Віценець звертає увагу арбітра на цей епізод, за що отримує картку. Аналогічна ситуація була і з попередженням Кожанова. Це ж видно всім. Я не хочу сказати, що результат гри можна поміняти, але сильно було видно, що суддя кілька разів допускав помилки, особливо силового характеру в протистоянні нападників". - вважає він.

За словами Яремченка, враження дуже сумні, тому що гра була бойова, обидві команди допускали помилки і в атаці, і в обороні, але гра була жива, таких мало в чемпіонаті, однак на результат гри дуже вплинуло суддівство.

"Сім голів у двох матчах? На Кубок до Луцька ми не взяли з собою 7 гравців основного складу, це не був тактичний хід, а безвихідь. У нас кілька хворих футболістів, які не грають, в тому числі Іщенко", - розповів він.

"У нас з'явилися моменти саме у другому таймі. Але я ще раз повторюся і скажу, я ніколи не коментую дії судді. Він дав пенальті, ніхто не чинив опору. Суддя свиснув - він назад свисток не прибере. А ось в аналогічних моментах біля воріт "Таврії" суддя діяв абсолютно інакше. Увімкніть повтор і побачите, правий я чи ні", - закликав він.

Коментарі ()