Головне

Яремченко: Навіть забивши третій м'яч, "Динамо" в психологічному плані завалилося

12.09.2011 00:17 464 0

До поразки "Іллічівця" від київського "Динамо" призвело кілька факторів - нестабільна гра команди, психологічні проблеми, високий рівень майстерності суперників, травми, але навіть не бездоганна гра киян не дозволила гостям набрати очки.

Про це після гри заявив тренер команди з Маріуполя Валерій Яремченко, повідомляє прес-служба київського клубу.

"Майстерність футболіста удосконалюється в навчально-тренувальної роботи, тобто на тренуваннях, а досвід набувається в іграх. Але для того, що накопичувався досвід, необхідно показувати високий рівень тренованості в навчальному процесі", - почав він.

"У тих футболістів, які потрапляють в основний склад, дещо завищена самооцінка. Ті помилки, які ми допустили, більше психологічного плану, ніж ігрового. Як би не розповідали вболівальники або трактували фахівці, в минулому сезоні ми завоювали право залишитися у Прем'єр-лізі в чесній боротьбі", - продовжив він.

"Повірте, я даю вам чесне слово. Навіть забивши третій м'яч, "Динамо" в психологічному плані завалилося. Але це так, для статистики", - додав Яремченко.

Що ж стосується самої гри, то, на думку тренера, помилки, які допустили футболісти, були явно видно.

"Не хочу називати прізвища, але у футбол грають не лише польові гравці, але і воротар. Необхідно відповідально ставитися до тренувань і особливо до ігор. Футболістам, які показують на тренуваннях певний рівень, але не переносять його на гру, не вистачає досвіду або, можливо, майстерності", - вважає він.

"Тут потрібно тренеру проаналізувати, а гравцям задуматися, виходячи на гру, над таким безвідповідальним виконанням у технічному плані", - зазначив він.

Яремченко поскаржився, що після того як Віценець у складі молодіжної збірної отримав важку травму у "Іллічівці" немає такого гравця, який міг би зв'язати оборону з атакою.

"Шевченко? Після гри я сказав йому, що на тлі окремих молодих футболістів нашої команди він може грати до сорока років. Свою нішу він поки не віддає, та її ніхто й не забирає. Процес старіння природний, але Шевченко не втратив ні швидкості, ні техніки", - захоплено сказав Яремченко.

"Не поява Шевченка вплинуло на результат, а допущені нами грубі помилки, яких ми не могли допускати. Розумію, що у нашої команди є великий резерв, оскільки в "Іллічівці" виступає багато молодих футболістів, але окремі хлопці можуть зіграти одну гру блискуче, а наступну провалити. Є футболісти, які можуть зіграти трохи краще чи трохи гірше. А ось ті гравці, які можуть зіграти блискуче, а можуть провалити матч, дуже небезпечні", - переконаний тренер.

"Є вина Шуста, особливо в другому пропущеному м'ячі. Я прихильник того, щоб один воротар грав у команді стабільно. Зараз у футболі нікому не потрібно, щоб воротар витягав м'ячі з дев'яток. Зараз важливо, щоб він добре орієнтувався в ігрових ситуаціях, був вільним гравцем, здатним переправити м'яч з однієї зони в іншу. Воротар є польовим футболістом, який повинен правильно вводити м'яч. Якщо він буде вибивати м'яч в аут, це лише стане причиною додаткової нервозності команди", - закінчив виступ наставник маріупольців.

Коментарі ()