Головне

"Оболонь" звернулася до Колліни

29.08.2011 19:25 305 0

Київська "Оболонь" звернувлася до куратора системи арбітражу в професіональному футболі України П'єрлуїджі Колліни зі скаргою на суддівство ігор команди.

Текст відкритого листа наводить офіційний сайт клубу.


"Куратору системи арбітражу в професіональному
 
футболі України П'єрлуїджі Колліні
 
Шановний П'єрлуїджі,
 
З Вашим приходом усі сподівались на покращення якості роботи суддів. Ми мали надію, що незрозумілі матчі та системні помилки проти певного клубу чи на користь іншого відійдуть в історію. Ви отриммали кредит довіри та час для налагодження системи за Вашим баченням. Сьогодні ми хочемо бачити результат на футбольних полях України. Проте, реальність залишає бажати кращого.
 
Суддівські рішення викликають відверте нерозуміння не тільки клубних функціонерів та уболівальників, але й численних футбольних експертів. По закінченні кожного туру, більшу частину обговорень займають не красиві футбольні моменти чи баталії на полях, а неймовірна кількість односторонніх суддівських помилок.
 
Практика "допомоги" суддівським корпусом провідним українським клубам і так званим «претендентам на зону єврокубків» неминуче призведе до зменшення інтересу вболівальників до турніру та його комерційної привабливості. Це також призводить до неспроможності команд при чесному та неупередженому суддівстві гідно представляти країну в міжнародних турнірах, що в свою чергу впливає на виступи Національної збірної.
 
В цьому сезоні наш клуб майже у кожному матчі свідомо чи не свідомо брутально засуджували на очах у глядачів. Мільйони вболівальників мали можливість бачити, як незрозумілі, а часом просто бездарні рішення суддів коштували нашій команді очок у матчах проти київського "Динамо", сімферопольської "Таврії", харківського "Металіста", луганської "Зорі" та луцької "Волині". В таких умовах команда не тільки не дорахувалась багатьох турнірних очок, але і втратила віру у справедливість роботи суддів в Україні.
 
"Оболонь", можливо, і не є на сьогодні топ-командою, проте на рівних правах із рештою колективів входить до об'єднання професійних футбольних клубів України. На цих підставах ми в праві вимагати однакового ставлення до команди від усіх представників суддівського корпусу. Кожен клуб заслуговує на об'єктивне та незаангажоване суддівство.
 
Футбольний клуб "Оболонь" завжди виступав за дотримання правил чесної гри та не давав приводів сумніватись у власних діях. Тому, шановний пане Колліна, ми вимагаємо захистити нашу команду від суддівського свавілля та повернути довіру футбольної громадськості до роботи суддів. Сподіваємося, що ви зробите правильні висновки і наведете лад в суддівському господарстві, адже вболівальники хочуть бачити справжню спортивну боротьбу на футбольному полі, а не підкилимні ігри незрозумілого походження.
 
З повагою,
 
ФК "Оболонь"

Коментарі ()