Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д 2:0. Хтось чекав іншого?

22.08.2011 00:37 735 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д 2:0. Хтось чекав іншого?

Результат цієї гри був відверто передбачуваним. Команда Маркевича в цьому сезоні вдома забиває, скільки хоче, а у донеччан проблеми з нападом. Тому, чесно кажучи, рахунок 2:0 до гри видавався найбільш ймовірним. Передчуття не підмануло, та й чи могло?

Трансферна політика "Металурга" ніби ведеться доволі активно, але сказати, що серед новачків команди вже можна вказати лідера дуже складно. Серед старожилів ним можна назвати Чечера, але він цю гру провів у запасі. От і виходить, що за складної ситуації, коли команда пропускає першою повести за собою партнерів нема кому. Не дивно, що єдину перемогу в сезоні "Металург" здобув у Одесі, забивши першим.

Втім, після цього минулого 6 турів і команда вже перебуває у зоні вильоту, поступаючись навіть тим самим одеситам, які взагалі ще не перемагали. Тренер команди на прес-конференції був знервованим. Так, закид, що команда грає без нападників формально був некоректним, адже на полі перебував Траоре, але фактично журналіст висловився вірно. Адже малієць більше простояв на полі, запам'ятавшись лише одним ударом у створ воріт. Ще в одному моменті навіть не такий вже й швидкісний Папа Гуйє встиг наздогнати Траоре та вибити м'яч у підкаті. Як для єдиного нападника команди - замало.

Приклад як реалізовувати свої моменти йому показав Крістальдо. Він вже встиг привчити, що для голу йому необхідно змарнувати три-чотири можливості, а тут забив чи не з першого разу. Класична гра на випередження після класного прострілу Вільягри і 1:0. Незабаром аргентинець ударом з гострого кута подвоїв рахунок, і з чистою совістю пішов у затінок.

Почала "відпочивати" і вся команда, примусивши Маркевича після зустрічі сказати, що йому сподобався лише перший тайм у виконанні підлеглих. Лише Девіч вирізнявся активністю, що не дивно. Сербу, котрий випав з "основи" в останніх іграх треба було користатися з нагоди дискваліфікації Хав'єра. Тому у певні моменти Девіч вже занадто хотів проявити себе і, наприклад, момент у другому таймі під час виходу сам-на-сам реалізувати не зміг. Втім, найбільше запам'яталася не ця можливість.

Соса на 54-й хвилині накрутив суперника, опинився наодинці з Бандурою, але бити не став, відкотивши на вже зовсім порожні ворота Тайсону. Як бразилець примудрився не забити з пари метрів, влучивши в штангу, незрозуміло було йому самому. Одразу ж Тайсон, котрий ще не забивав цього сезону, попросив заміну, знервовано підганяв Маркевича. Той наказав Едмару перевдягатися. За час, що той вдягав форму Тайсон примудрився отримати на рівному місці "гірчичник" за відкидку м'яча, після чого пішов у підтрибунне приміщення, навіть не потиснувши руку тренера. Мирон Богданович після гри намагався захистити форварда, але враження все одно склалося не надто приємне.

Але ці "дрібниці" можуть вилізти боком команді вже у пізніших іграх, а цю "Металіст" досить впевнено довів до перемоги. Як пишуть у підручниках з математики, "що і треба було довести".

Коментарі ()