Головне

Україна - Іспанія - 0:3. Переляканий футбол від українців

19.06.2011 23:41 1042 0
Україна - Іспанія - 0:3. Переляканий футбол від українців

Молодіжна збірна України завершила чемпіонат Європи в Данії, програвши в останній грі групового турніру збірній Іспанії з рахунком 0:3. Команда Павла Яковенка, якій перед початком турніру пророкували як мінімум місце у півфіналі, скромно завершила змагання на останньому місці в групі В.

У трьох матчах українська команда набрала лише одне очко. У більш-менш вдалій грі на цьому турнірі українці зіграли внічию з британцями. Але перед цим була необов`зкова поразка від команди і Чехії і цілком прогнозований урок футболу від Іспанії.

Нині цілком зрозумілою є позиція Олега Блохіна. З цієї молодіжки, з перспективою на національну команду, майже нікого і брати. Це якщо зважати на рівень футболу "молодіжки" в Данії. Від цього і думки про Євро-2012 стають ще більш сумними.

Лише в стартові хвилини матчу з іспанцями українці намагалися щось протидіяти супернику. Далі було побиття хлопчиків. Цілковитий контроль м`яча іспанцями, недолуга гра українського захисту і цілої команди та закономірні голи у ворота Каніболоцького.

Перший м`яч у ворота "молодіжки" привіз Кривцов, який підслизнувся у власній штрафній, а Мата з кількох метрів розстріляв ворота збірної України.

По-шкидкому відквитати гол українцям не вдалося, а ось пропустили через хвилин 15-ть. В атаці в української команди був повний штиль. Кілька дальніх ударів по воротах із середньої відстані, біганина "легкоатлетів" Ярмоленка та Зозулі та затьмарена "зірка" Білого, якого довелося змінити ще в першому таймі.

На 28 хвилині ще один простріл низом у штрафну українців і м`яч пролітає через весь захист збірної України й Адріан з кількох метрів забиває у пусті ворота.

Деякі сподівання хоча б на пристойну гру були на другий тайм. Але все задарма. За кілька хвилин до початку другого тайму показали задоволені обличчя Гармаша та Ярмоленка і стало все зрозуміло. Хлопцям після першого тайму варто було розмалюватися у кольори войовничих ірокезів та зробити відповідні зачіски, а ось посмішки виглядали якось зовсім по-нашому... Єдині хто радував у другому таймі так це вболівальники, які намагалися завести команду і піснями і гімном України, але не вийшло. Ця команда бігала у футбол, а не грала. Іспанія ж зробивши ще в першому таймі не відчула особливого опору українців в заключній 45-хвилинці.

Отримавши м`яч українські футболісти злякано перепасовулися, віддавали пас п`ятами, але помилялися в простих ситуаціях. Лише Ракицький з "Шахтаря", з похмурим обличчям шахтаря з Донбаса, всю гру плювався і щось лайливо викрикував чи то на адресу технічних іспанців чи то до судді.

Вже в середині другого тайму збірна України перестала навіть бігати не те що грати у футбол. Це було демонстративне викидання білого прапора. Були спроби пробити по воротах в Коноплянки чи Ракицького - все повз ворота.

Іспанія ж свій третій гол забила. На 71 хвилині Гармаш у своїй штрафній прийомом дзюдо завалив Мата і отримав вилучення, а у ворота українців був призначений пенальті. Ракицький, проводжаючи Гармаша за межі поля відвісив йому стусана. З 11 ж метрів Мата був влучний, зробивши рахунок 3:0. Через кілька хвилин "засвітився" Коноплянка. Спочатку гравець "Дніпра" отримав картку за симуляцію, а через хвилини дві нереалізував пенальті призначений за фол голкіпера іспанців на Зозулі.

Мали моменти іспанці забити Каніболоцькому і більше, але "рекорду" національної збірної України на ЧС-2006 у грі з Іспанією "менші" не побили, хоча були дуже близькі.

У завершальні хвилини гри суровий Ракицький хотів побити Кркіча з "Барселони", мабуть, що помстися за чвертьфінал Ліги чемпіонів, але не дав Кривцов.

Для України ж тепер Євро-2011 завершилося, як і мрії про Олімпіаду-2012 у Лондоні, які також залишаться в Данії.

Коментарі ()