Головне

Прем'єр-ліга. 25 тур. Металіст - Арсенал. Свято продовжується...

16.04.2011 21:59 1529 0
Прем'єр-ліга. 25 тур. Металіст - Арсенал. Свято продовжується...

Харківський "Металіст" продовжив свою переможну серію у протистоянні з "Арсеналом" в чемпіонаті України, у якій він уже вшосте переграв "канонірів". В останньому матчі на своєму стадіоні, який незабаром закриють на реконструкцію, харків'яни порадували своїх уболівальників і перемогли з рахуноком 2:1.

Напередодні цієї зустрічі в обох команд були серйозні кадрові проблеми: у лазареті харків'ян опинилися Горяінов, Бланко, Бордіян, Пшеничних, за "канонірів" не змогли зіграти Рева та беззаперечний лідер клубу Максим Шацьких. Відсутність останнього дуже яскраво позначилася на атакувальних діях "Арсеналу".

З перших хвилин матчу команди обрали різну стратегію. "Металіст" грав першим номером, намагався тотально контролювати м'яч - кияни оборонялися і намагалися йти у флангові контратаки. Вже на десятій хвилині гри Денис Олійник отримав м'яч в районі одинадцятиметрової позначки після відскоку від захисника, і холоднокровно пробив у кут воріт Погорілого.

На цьому харків'яни не зупинилися. Атакуюча ланка клубу "спіймала хвилю" і продовжувала створювати проблеми захисникам і голкіперу київської команди. Хороший матч провів Марко Девіч, який сьогодні виконав дуже великий об'єм роботи не лише у нападі, де постійно взаємодіяв із Тайсоном та Олійником, а й в обороні свого клубу.

На 23-й хвилині матчу Тайсон пройшов по лівому флангу, "протягнув" м'яч через захисника, змістився у штрафний майданчик і пробив. Голкіпер відбив цей удар, але Олійник, опинившись в потрібний час у потрібному місці, спокійно відправив його у порожні ворота. Взагалі Дениса сьогодні можна впевнено назвати найкращим гравцем матчу. Крім двох забитих м'ячів гравець відзначився ще й безліччю моментів, коли сміливо брав гру на себе, йшов у обіграш, віддавав гострі передачі. Тайсон теж дуже активно почав, але вже на 44-й хвилині матчу попросив у Маркевича заміну.

Не можна сказати, що "Арсенал" "посипався" після двох швидких м'ячів. Команда вперто намагалася грати у свою гру, хоча результату це не давало. Було у першому таймі кілька моментів, коли після навісних передач найактивніший "канонір" цього матчу Мазілу пробивав, але стовідсотковими ці моменти назвати не можна. Кияни дуже повільно розпочинали свої атаки, чим і скористалися оборонці "Металіста". Вже ближче до закінчення першого тайму "каноніри" вирівняли гру, але змінити рахунок до перерви їм не вдалося.

Першу половину другого тайму вже "Металіст" провів у обороні. Кияни притиснули господарів біля воріт Дішленковіча, і, як результат, на 57-й хвилині матчу Мазілу отримав м'яч перед штрафним майданчиком господарів і технічно пробив у кут воріт. У "Арсенала" ніби з'явилася надія взяти хоча б очко у цьому матчі, але харків'яни після пропущеного м'яча додали у швидкості і гра продовжилася за сценарієм першого тайму.

"Арсенал" не зміг у цій зустрічі реабілітуватися перед вболівальниками за поразку від "Таврії" у минулому турі. Не змогли кияни і повторити своє досягнення, коли в 1/16 Кубка України перемогли харків'ян. Сьогодні команда виглядала досить непогано, проте "Металіст" - не той суперник, проти якого діє такий футбол, який показали підопічні Бакалова.

Для "Металіста" ж сьогодіншня перемога важлива з точки зору боротьби за срібні медалі чемпіонату і місце в Лізі чемпіонів, куди так прагне потрапити харківський клуб. Гарантовано на три дні команда зайняла другу сходинку у турнірній таблиці, і тепер з нетерпінням чекатиме подвигу від луганської "Зорі", яка вже у понеділок приїде грати в Київ проти "Динамо". Тому свято продовжується...

Коментарі ()