Головне

Українські арбітри навчаються у Швейцарії

10.09.2010 17:44 379 0

Федерація футболу України до Євро-2012 робить ставку не лише на молодих футболістів збірної, але й перспективних суддів, які цілком можливо будуть обслуговувати матчі, якщо не наступного, то майбутніх єврочемпіонатів.

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Троє з таких - арбітр Віталій Романов та асистенти Сергій Беккер і Семен Шлончак наразі проходять початкові курси для молодих суддів, які викладаються у комплексі "Коловре", що в швейцарському Ньоні.  

За словами куратора системи суддівства професійного футболу України П'єрлуїджи Колліни, окрім практичних вправ, психологічної підготовки, рефері на двотижневих курсах очікує робота на матчах першостей Франції та Швейцарії. Зокрема, 4 вересня Романов обслуговував гру одного з нижчих французьких дивізіонів "Безансон2 - "Епіналь".

"Подібні нагоди надаються арбітрам, які мають великий потенціал. Тому участь українців у цьому проекті УЄФА має дуже велике значення", - наголосив пан Колліна.

Нагадаємо, створення Центру підвищення кваліфікації рефері було схвалене Виконавчим комітетом УЄФА у січні. Інструктори арбітрів та фахівці дають настанови молодим рефері віком від 25 до 30 років, котрих ФІФА визначила як перспективних, - щодо підготовки до матчів, контролю гравців та гри, тактики та фізичних кондицій.

Ключовою ініціативою цієї нової програми є проведення курсів, що складаються з двох частин - ввідної та закріплення матеріалу. Після завершення курсів учасникам вручатимуть дипломи CORE УЄФА.

Коментарі ()