Головне

Юридична служба "Металіста": Маркевич не порушував Кодексу законів про працю

25.08.2010 17:33 384 0

Мирон Маркевич мав законні підстави для дострокового розірвання трудового договору із Федерацією футболу України.

Обгрунтування цього міститься у заяві юридичного відділу ФК "Металіст" на офіційному сайту клубу.

"21.08.2010р. о 17:30 на офіційному сайті Федерації футболу України з'явилося повідомлення начальника юридичного відділу ФФУ Ганни Бордюгової, у якому зазначено, що Федерація футболу України не має можливості розглядати та, тим більше, задовольняти прохання Маркевича М.Б. щодо звільнення його з посади головного тренера національної збірної команди України з футболу, яку він займає. Пані Бордюгова вказує на відсутність у Маркевича М.Б. підстав для звільнення та розірвання строкового трудового договору (контракту), передбачених статтями 38 та 39 Кодексу законів про працю України (далі КЗпП), у тому числі відсутність документального підтвердження таких підстав", - розпочинається заява.

"Листування з головним тренером національної збірної команди України з футболу, який звернувся до вищого керівництва ФФУ, здійснюється шляхом надання відповіді начальником юридичного відділу ФФУ через офіційний сайт ФФУ, а не особисто від пана Бандурки О.І. чи іншої особи, яка керує ФФУ. Це є додатковим свідченням неповажного ставлення до особистості Маркевича М.Б.. Нам прикро, що керівництво ФФУ займає саме таку неконструктивну позицію", - продовжують представники "Металіста".

"Твердження пані Бордюгової стосовно відсутності підстав для дострокового розірвання трудового контракту з Маркевичем М.Б. не відповідають діючому законодавству України. Так, ч. 1 ст. 38, до якої відсилає стаття 39 КЗпП «Розірвання строкового трудового договору з ініціативи працівника», передбачає, що підставою для дострокового розірвання строкового трудового договору у строк, про який просить працівник, можуть бути "... інші поважні причини". Коло таких поважних причин законодавством не обмежується", - йдеться далі.

"У своїй заяві про звільнення з посади головного тренера національної збірної команди України з футболу, датованій 21 серпня 2010 р., Маркевич М.Б. у якості підстави для звільнення вказує прийняття рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 2-9 серпня 2010 р., яким було визнано участь ФК «Металіст» Харків у начебто договірному матчі між командами ФК «Металіст» Харків - ФК «Карпати» Львів, який відбувся 19 квітня 2008 р.. Маркевич М.Б. також зазначив, що дане рішення КДК ФФУ є незаконним та необґрунтованим, його прийняття принижує його честь та гідність як людини та суб'єкта футбольної діяльності, оскільки Маркевич М.Б. є головним тренером ФК «Металіст» Харків і займав цю посаду станом на проведення вищевказаного матчу. З цієї причини він вважає неможливим подальше виконання обов'язків головного тренера національної команди України. Маючи високі моральні принципи та стандарти честі та гідності, Маркевич М.Б. не може за таких підстав представляти національну збірну команду нашої держави на світовому рівні під час проведення міжнародних змагань з футболу. І це він чітко визначив у своїй заяві про звільнення у якості поважної причини для припинення своїх повноважень як головного тренера національної збірної команди України з футболу", - додає клуб.

Коментарі ()