Головне

"Поверхность" може стати банкротом

20.08.2010 10:13 239 0
ISTIL Group вийшла зі складу акціонерів групи компаній "Поверхность", продавши свої 55% акцій другому співвласнику та президенту групи "Поверхность" Вікторові Самойленку.

Цю інформацію голова правління ISTIL Group Мохаммад Захур повідомив у інтерв'ю "Телекритике".

"Ми більше не є акціонером "Поверхности". Ми готові побажати Віктору Самойленку знайти сили розібратися зі справами компанії, у бізнес якої ми колись вірили, і все-таки знайти нового інвестора, який йому повірить", - сказав Захур.

Джерела сайту, наближені до угоди, пояснюють її тим, що "Поверхность" була збитковою: групі не вдавалося виконати заявлений бізнес-план, зокрема щодо приросту абонентської бази. За оцінкою видавця галузевого журналу MediaSat Олександра Глущенка, наразі кількість абонентів супутникового оператора становить близько 5 тисяч.

За даними джерел, наближених до "Поверхности", група накопичила заборгованість близько 20 мільйонів доларів.

Серед тих, з ким ведуться переговори, джерела ТК виділяють Володимира Гусинського - засновника першого російського супутникового оператора "НТВ-Плюс", що нині належить "Газпром-медіа".

В липні у "Поверхности" відбулися скорочення працівників. За словами Віктора Самойленка, були скорочені всього 50 осіб з 350-ти. За неофіційною інформацією, звільнено більшу частину штату.

Коментарі ()