Головне

Прем’єр-ліга. 25 тур. "Шахтар" обіграв "Карпати"

15.04.2010 18:33 457 0
Прем’єр-ліга. 25 тур. "Шахтар" обіграв "Карпати"

"Шахтар" підтвердив статус фаворита матчу у поєдинку з "Карпатами". Хоча перемога далася підопічним Луческу дуже непросто. Господарі дали іменитому супернику справжній бій, однак все ж поступилися.

Цікаво, що до цього у весняній частині чемпіонату жодна з цих команд не знала гіркоти поразки. Отож матч обіцяв бути дуже цікавим, і треба сказати, виправдав надії вболівальників. У захисті ніхто не відсиджувався, і на нічию грати не збирався.

У дебюті зустрічі ближчими до успіху були гірники - двічі небезпечно пробивав Вілліан, і двічі "Карпати" рятував Тлумак.

Надалі на полі точилася запекла боротьба, і довгий час захисникам обох команд вдавалося стримувати атаки суперників. У середині тайму сталася невелика сутичка - Хюбшман у підкаті влучив обома ногами у корпус вже лежачого Ткачука. Годвін вирішив заступитися за партнера, штовхнув чеха і той упав. Арбітр розібрався у ситуації і нагородив винуватців "гірчичниками".

"Карпатам" вдалося створити єдиний реальний момент лише на заключній хвилині першого тайму - Батіста віддав пас Худоб'яку, але удар у Ігоря не вийшов.

У другому таймі картина гри не змінилася. Було багато боротьби, і знову ж таки більш гострі моменти створювали донеччани. На звання найкращого гравця господарів претендував Андрій Тлумак, якому раз по раз доводилося рятувати свою команду. Спершу голкіпер парирував удар Хюбшмана, а потім якимось дивом і за допомогою стійки відбив удар Вілліана.

Досить дивний і суперечливий епізод стався у середині другого тайму. Батіста і Рац отримали червоні картки. Схоже, що сталося порушення, зав'язалася невелика сутичка, і можливо, за неспортивну поведінку та розмови арбітр вирішив вилучити двох учасників конфлікту. Уже після матчу журналіст і коментатор Віталій Крутяков розповів, що за деякими даними, бразилець і румун на цьому не заспокоїлися і продовжили "розбірки" вже за межами газону по дорозі до роздягалень.

А одразу потому донеччанам все ж вдалося "розмочити" рахунок. Триходівка гірників увінчалася успіхом. Вілліан віддав чудовий пас п'ятою Ракицькому, той прострілив з лівого флангу і Адріано вивів свою команду вперед.

Після цього донецькі бразильці стали грати досить грубо, ліквідовуючи атакувальні випади "Карпат" за допомогою не дозволених прийомів. Жовті картки отримали Адріано і Фернандіньо.

Втім, шанс відігратися у підопічних Олега Кононова був. Під завісу основного часу Самсон Годвін отримав м'яч у штрафному і з розвороту пробив по воротах. Та не цей раз уже П'ятов парирував м'яч ногою, підтвердивши репутацію воротаря номер один.

Ось тут і спрацювало неписане футбольне правило. Захисники "Карпат" якось невчасно розслабилися і не встежили за технічними бразильцями. Вілліан після прострілу Кости увігнав м'яч у практично порожні ворота, оскільки Тлумак вийшов на перехоплення.

Таким чином, "Шахтар" переміг і продовжив свою безпрограшну весняну серію. "Карпати" ж, хоча і програли,  шансів потрапити у Лігу Європи не втратили.

"Карпати" - "Шахтар" - 0:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Адріано (79), 0:2 - Вілліан (90+1)

"Карпати": Тлумак, Годвін, Кожанов (Гурулі, 80), Ткачук (Голодюк, 76), Кополовець (Зеньов, 60), Мілошевіч, Петрівський, Батіста, Тубіч, Худоб'як, Федецький

"Шахтар": П'ятов, Срна (Рац, 40), Кучер, Ракицький, Кобін, Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон (Левандовскі, 83), Ілсіньо (Коста), Вілліан, Адріано

Попередження: Кополовець (14), Хюбшман (22), Годвін (22), Петрівський (68), Адріано (83), Фернандіньо (86)

Вилучення: Рац (73), Батіста (73)

Коментарі ()