Головне

Леоненко: Напад "Динамо" – найслабший за останній час, Мілевського важко назвати нападником

17.03.2010 09:33 571 0

У київського "Динамо" проблеми з нападом.

Таку думку висловив екс-гравець "Динамо" та збірної України Віктор Леоненко в інтерв'ю газеті "Команда".

"Нинішній напад київського "Динамо" я вважаю найслабшим за останній час. А це велика проблема для команди. Артем Кравець ще молодий, і в нього недостатньо досвіду для стабільних виступів на високому рівні. Артема Мілевського важко назвати нападником, адже по воротах він практично не б'є.

Так, він може віддати хорошу передачу, але форвард повинен перш за все завершувати атаки, бути націленим на ворота супротивника, чого Мілевському явно не вистачає. Та й на ногах він тримається недостатньо впевнено, його регулярні падіння в силовій боротьбі з захисниками не завжди відбуваються з вини суперників.

По суті, залишається один лише Андрій Шевченко, але він діє як напів-нападник, намагається встигати скрізь. Однак Андрію дуже часто не щастить. Сподіваюся, що це тимчасове явище. Правда, Шева допускає занадто велику кількість помилок, і це дивує. Він не реалізує дуже багато своїх можливостей.

Ось, записав на свій рахунок гол у поєдинку з "Ворсклою", але це був саме момент, в якому він не повинен був забивати. Але молодець, що виконав усі майстерно.

Треба сказати, що місце Андрія Шевченка на вістрі атаки, і тільки там він почуває себе найбільш комфортно (додати б тільки, ще раз повторюся, везіння). Звичайно, це не моя справа, але здавалося дивним, що його використовують на фланзі. Зараз всі говорять, що в "Динамо" Андрій найкращий на полі. Але ж це тому, що він просто більше за інших старається, намагається встигати на всіх ділянках атаки.

Правда, ще треба відзначити Романа Зозулю - молодець, викладається по повній у відведений йому час, створює гостроту, постійно нагнітає обстановку біля воріт суперника. Його настрій на гру говорить багато про що, і чекати його виступів у майбутньому можна з оптимізмом. Хлопцеві просто необхідно більше довіри з боку тренерського штабу і більше часу на полі.

Взагалі, у Валерія Газзаєва непроста кадрова ситуація. Команді необхідно посилення. Не знаю, може, наступний поєдинок вийде більш змістовним в атаці. А поки ми спостерігаємо явні труднощі в організації гри. Наставник киян, звичайно ж, правильно робить, що публічно підтримує своїх підопічних, підбадьорює.

Він завжди говорить "ми", а не "я" і ніколи не перекладає відповідальність на футболістів, як це роблять деякі інші тренери. Не сумніваюся, що в особистих бесідах і на розборах матчів він знаходить суворі слова", - каже Віктор Леоненко.

Коментарі ()