Головне

Львівська гольова феєрія із суддівським душком

13.03.2010 19:00 783 0
Львівська гольова феєрія із суддівським душком
Востаннє "Арсенал" перемагав у Львові саме під керівництвом В'ячеслава Грозного але за минулої каденції наставника киян. Цього разу гра обіцяла бути цікавою не тільки через турнірне становище "Карпат", які отримали реальний шанс поборотися за єврокубки, але і через непогану гру, яку демонструють підопічні Олега Кононова після зимової паузи.

Попри сніжну погоди у Львові організатори підготували поле "України" на чудовому рівні - зелена трава за сильного снігопаду виглядала майже ірреально. Особливо, якщо пригадати матч тижневої давності у Луганську.

Команди розпочали досить обережно, однак у господарів було помітне бажання заграти гостро з перших хвилин. Однак перша реальна небезпека виникла саме біля воріт "Карпат" і аж на 18 хвилині - Макса Шацьких забули у центрі карного і узбек спокійно пробив головою. Андрій Тлумак, який згодом не раз рятував свою команду, накрив м'яч з другої спроби.

Майстерності Тлумака забракло, щоб виправити ще один провал у захисті львів'ян за пару хвилин. Шахова збили на підступах до карного, штрафний взявся виконувати румунський новачок "Арсенала" Костін Шоава. Голкіпер зреагував на удар в нижній кут та відбив - через два паси у дотик м'яч опинився у Євгена Шахова, який зльоту розкішним ударом влучив у ближню "дев'ятку" - рахунок відкрито!

Цілих п'ять хвилин потрібно було "Карпатам", щоб створити гостроту біля воріт Віталія Реви. І "створив" її сам воротар, пролетівши повз м'яч на перехоплені гострого прострілу Худоб'яка справа. "Страхувальником" Реви виступив Андрій Єщенко.

На 33 хвилині стався, можливо, ключовий момент у матчі. Кожанова вивели на побачення із Ревою, Денис зумів переграти воротаря та забити. Однак помилково зафіксований лайнсменом оффсайд і неправильне рішення рефері Ігоря Покідька перекреслили радість стадіону. Відеоповтор показав що Кожанов перебував на одній лінії із захисником. Вболівальники "Карпат" відреагували димовими шашками та фаєрами, від яких поле затягло димом, а Покідько був змушений на хвилину призупинити гру.

Димзавісою ледь не скористався Олег Голодюк, його удар зі штрафного метрів з 30-ти пішов ледь не зачепив зварені рамки воріт киян.

Суддівський "ляпас" лише розізлив львів'ян. "Карпати" зуміли відігратися на 41 хвилині, коли жоден рефері не міг зафіксувати "поза грою" при виході віч-на-віч з Ревою Батісти - 1:1. До цього часу поле, через дуже сильний снігопад стало білим.

Початок другого тайму ледь не вивернув відро крижаної води на гарячі ноги карпатівців. Серб Неманья Тубіч підсковзнувся на білому газоні та не влучив по м'ячу, той зрадницькі прокотився під ногою на Шацьких, який лишився на одинці проти Тлумака. Капітан "Карпат" зробив неймовірний ривок вперед і зумів випередити екс-динамівця!

Сніг у повітрі та на полі створили всі умови для гри довгими передачами прямо на лінію воріт, чим і стали користатися обидві команди. Першим пощастило львів'янам - на 59 хвилині Федецький зумів заштовхнути м'яч у сітку воріт "Арсенала" під час метушні у воротарському після виконанні кутового - 2:1.

За дев'ять хвилин "Карпати" самі зіпсували свої зусилля. Банальна подача з правого флангу не викликала жодної реакції у в Івана Мілошевіча, що дозволило Шоаві безперещкодно зіграти головою на випередження - 2:2.

Обурення вболівальників "Карпат" від малозрозумілої "жовтої", якою Покідько нагородив Тубіча за ігровий стик біля лінії карного майданчику "Карпат", як біло-зелена публіка знову схопилися за голову. Це Максим Шацьких майстерно перекинув стінку із сімох гравців - 2:3!

В останні 15 хвилин "Карпати" кинули у напад всі сили, "Арсенал" "сів" на свою половину поля та не соромлячись грав просто на відбій. Моменти  для взяття виникли на 81 та 89 хвилинах, коли спочатку Годвін не зумів влучити у ворота під час явної "пожежі" у володіннях Реви, а потім ніхто не замкнув дуже небезпечний простріл з правого флангу.

Втім, львів'яни не дарма вважаються командою з сильним характером. Помилка захисників під час кутового на 91 хвилині (!) - і свіжий Ткачук опиняється вільним у центрі карної зони. Бездоганна подача прямо на ногу і влучний удар Андрія ставить крапку у цьому протистоянні.

"Карпати" - "Арсенал" - 3:3 (1:1)

Голи: 0:1 - Шахов (20), 1:1 - Батіста (41), 2:1 - Федецький (59), 2:2 - Шоава (69), 2:3 - Шацьких (73), 3:3 - Ткачук (90+1)

"Карпати": Тлумак, Ощипко, Годвін, Тубіч, Кополовець, Кожанов, Федецький, Батіста, Мілошевіч, Худоб'як, Голодюк

"Арсенал": Рева, Шершун, Шоава, Мазілу, Захаревич, Шацьких, Богданов, Данілав, Єщенко, Хомин, Шахов

Попередження: Хомин (56), Богданов (58), Тубіч (72)

Коментарі ()