Головне

Гайдук: Шуст коштує мільйон євро, а легіонер – 250 тисяч

09.03.2010 12:58 540 0

Ліміт на легіонерів в українському футболі вніс суттєві корективи в трансферний ринок.

Про це заявив гендиректор донецького "Металурга" Євген Гайдук в інтерв'ю "Спорт-Экспресс в Украине".

"Ліміт вніс суттєві корективи в український ринок. Уявіть, Богдан Шуст п'ять років тому коштував п'ять мільйонів гривень, а зараз - мільйон євро. Легіонера такого ж рівня можна придбати всього-на-всього за 250 тисяч. Є різниця?

Політика нашого клубу не дозволяє нам розкидатися засобами там, де можна піти більш раціональним шляхом. Саме тому ми не поспішаємо купувати українців, а прагнемо розвивати свою школу. Але для досягнення бажаних результатів, звичайно, потрібні роки", - каже Гайдук.

За словами гендиректора донецького клубу, саме через ліміт інший голкіпер команди - серб Владімір Дішленковіч вирішив стати українцем.

"Дішленковіч прийняв українське громадянство за власною ініціативою. Така ідея виникла в нього ще півроку тому, коли підписувався новий контракт. У лютому виповнилося п'ять років з тих пір, як наш воротар живе в Україні. Крім того, його батько в кінці 70-х років працював у нашій країні.

Словом, у гравця було достатньо аргументів для отримання нового паспорта. Владімір сказав, що "Металург" - його рідний клуб, і він хоче грати тут стільки, скільки буде призначено долею. Зрозуміло, що рішення Дішленковіча полегшило команді ситуацію в плані ліміту на іноземців", - додав Гайдук.

Коментарі ()