Головне

Чемпіонат Європи (U19). Україна й Англія розійшлися бойовою нічиєю

24.07.2009 21:26 862 0
Чемпіонат Європи (U19). Україна й Англія розійшлися бойовою нічиєю

Українська збірна вже з перших хвилин вирішила показати англійцям, хто господар чемпіонату Європи. Не пройшло і дві хвилини, як "жовто-сині" розіграли непогану комбінацію, відбувся простріл з правого флангу, де пішла скидка на лінію штрафного майданчика і капітан України Кирило Петров точно пробив у лівий від голкіпера кут воріт.

Відразу після цього українці відійшли до своїх воріт і віддали ініціативу. Але створити більш-менш небезпечні моменти британці не могли. А от підопічні Калитвинцева на 10 хвилині мали подвоювати рахунок: Гармаш п'ятою віддав на Коркішка, удар якого зумів дістати голкіпер.

Загалом же, у першому таймі українці намагалися розігрувати свої атаки до кінця, а от англійці більше навішували у бік воріт суперників зі своєї половини поля. І це їм вдавалося, адже було помітно, що представники Туманного альбіону швидші за українців.

А от на 24 хвилині грубо помилився голкіпер "жовто-синіх". Левченко і у першому матчі зі словенцями помилявся на виходах, але тут... Він отримав м'яч від захисника і потрібно було вибивати, але загрався наш голкіпер і Велбек його обікрав. Левченку нічого не залишалося, як порушувати правила, за що арбітр показав на одинадцятиметрову позначку. Ленсбері рахунок зрівняв.

До кінця тайму англійці продовжували володіти м'ячем. Щоправда, до небезпечних моментів так і не дійшло. Був хороший навіс-удар Коркішка зі штрафного, який Стіл перевів на кутовий.

А другий тайм для підопічних Калитвинцева розпочався провалом у захисті, чим і скористалися номінальні гості і вийшли вперед. Англійці отримали право на штрафний і не стали пробивати, а Дрінквотер точним пасом вивів Гослінга на ворота і той пробив Левченка.

Британці продовжували за інерцією йти вперед і мала ще декілька шансів на забитий м'яч. Так, одного разу Кушніров рятував Левченка, вибиваючи м'яч з лінії. Допомагали англійцям і українці, помиляючись у простих ситуаціях.

А от на 68 хвилині українці отримали право на кутовий. Подача вийшла невдалою і м'яч відскочив направо, звідки пішла точна передача на голову Петров, який і забив гол. Рахунок рівний.

І що тут почалося! За п'ять хвилин українці могли забити кілька разів. Спочатку Гармаш ледь не влучив з-за меж штрафного майданчика у праву від голкіпера дев'ятку. Той таки Гармаш ледь не випередив голкіпера після прострілу з флангу. Петров головою пробив у руки Стілу. Українці подали за ці хвилини п'ять кутових. Але голу так і не відбулося.

Тренер Англії збив темп гри замінами. Та все ж в України був супершанс за дві хвилини до завершення матчу. Захист суперників грубо помилився і Коркішко вийшов сам на сам з голкіпером англійців. Але його удар пройшов у кількох сантиметрах від стійки...

Тож, бойова нічия і тепер, щоб вийти у півфінал українцям потрібно обов'язково у понеділок, 27 липня, перемагати швейцарців.

Коментарі ()