Головне

Чемпіонат Європи (U19). Сумні нулі України та Словенії

21.07.2009 21:20 942 0
Чемпіонат Європи (U19). Сумні нулі України та Словенії
...Мабуть, не потрібно вимагати від юнацьких збірних якісного футболу. Футболістам, багатьом з яких ще не виповнилося 19 років, у своїй більшості ще не властива розсудливість, вміння у вирішальні хвилини приборкувати своє хвилювання, знаходити якісь якщо й не екстраординарні, то незвичайні рішення. Та ще й під такою спекою...

Під час першого матчу збірної України на юнацькому Євро-2009 постійно хотілося шукати виправдання відверто нецікавій грі та браку майстерності футболісті. Єдине, у чому не можна звинуватити футболістів обох команд, так у старанності і бажанні. Втім, яке б бажання не було, замінити ним інші невід'ємні футбольні якості ним не можна.

Якщо під час аж надто спокійних перших хвилин зустрічі думалося, що ось-ось розпочнеться справжній футбол, то вже з початком третьої десятихвилинки останні ілюзії про цікаву зустріч зникли.

Втім, давайте відключимо весь негатив пов'язаний з рівнем гри футболістів...

У першому таймі українці володіли територіальною перевагою, проте втілити її хоча б у небезпечний момент біля воріт суперника так і не вдалося. Щось гостре на правому фланзі намагалися створити Коркішко і Люлька. Проте їх "стіночки" так до ударів і не привели.

Натомість, словенці, які грали "другим номером", зробили ставку на контратаки і вже на 4-й хвилині Мілєц приблизно з 22 метрів ледь не поклав м'яч у дев'ятку воріт Юрія Левченка. Не менш небезпечним був простріл з правого флангу Лазаревича на 17-й, який захисники українців ледь перевели на кутовий. Більше у першому таймі словенці шансів забити не мали.

Мабуть, гра стала б зовсім сумною, якщо б не зусилля динамівця Коркішка та двух дніпрян Каверіна та Карнози. Саме ці гравці задавали темп гри України, саме вони більше всього заставляли нервувати словенського голкіпера.

Так, останній брав участь у переважній більшості атак українців, а на 29-й хвилині мав реальну нагоду, щоб відкрити рахунок, коли арбітр назначив у ворота Словенії небезпечний штрафний. Більш того, удар Карнози дістався сітки, але з боку рекламних щитів.

Каверін же відзначився у першому таймі двома ударами та виходом віч-на-віч зі словенським голкіпером. Більш того, дніпрянин обіграв Радана, перекинувши м'яч через нього, проте захисник словенців виніс м'яч з лінії порожніх воріт в поле.

Другий тайм зустрічі проходив у не менш "цікавому" руслі. У першій двадцятихвилинці можна відзначити тільки момент на 54-й хвилині - Гармаш, якого партнери чудовою передачею залишили одного з м'ячем у штрафному майданчику словенців, розпорядився гольовим моментом якнайгірше. Замість того, щоб розстріляти Радана, він слабко і незграбно пробив мимо лівого кута воріт суперників.

Наступний небезпечний момент у матчі виник тільки через 20 хвилин. Каверін зробив відмінну передачу на Віценеця, але удар головою останнього лише якимось дивом не примусив м'яч опинися у сітці словенців.

За час, що залишився, Україна, яка вже грала у більшості, ще спробувала вирвати перемогу і навіть створила ще один супернебезпечний момент, але знову ж таки Віценець його втратив. Півзахисник дублю донецького "Шахтаря" з центру штрафного майданчика пробив у захисника. На тому матч і завершився.

Таким чином, Україна втратила дуже важливі два очки, і у випадку поразки у наступному матчі з англійцями, шансів на вихід у півфінал турніру у наших футболістів залишиться вкрай мало...

Україна - Словенія 0:0

Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Люлька (Бутко, 14), Кривцов, Віценець, Коркішко, Єременко (Шевчук, 82), Карноза (Гармаш, 46), Петров, Каверін

Словенія: Радан, Йовіч, А. Вучкіч, М. Мевля (Фінк, 78), Рапнік, Омеровіч, Х. Вучкіч, Мілек, Лазаревич (Спречо, 90+1), Крнчіч, Дімітров (Заднікар, 69)

Попередження: Каверін, Коркішко, Йовіч, Крнчіч, Х. Вучкіч

Вилучення: Йовіч (77)
Коментарі ()