Головне

Калітвінцев: Завдання-мінімум - вийти у фінал

21.07.2009 09:59 486 0
Завданням-мінімумом нашої юнацької збірної на чемпіонаті Європи у Донецьку та Маріуполі є вихід у фінал.

Про це заявив головний тренер збірної України (U-19) Юрій Калітвінцев.

"Ми добре уявляємо собі силу всіх учасників фінальної вісімки. Однак завдання-мінімум нашої команди - зіграти у вирішальному поєдинку - було чітко сформульоване ще до жеребкування. Для цього необхідно виходити з групи, де разом з нами виступлять збірні Англії, Словенії та Швейцарії", - сказав він у коментарі сайту УЄФА

За словами наставника українців, інформацію про кожного із суперників штаб збірної оновлює регулярно. "Явних фаворитів турніру я поки назвати не зможу. Шанси на перемогу є у всіх".

На думку Калітвінцева, злий жарт із нашою збірною може зіграти психологічний фактор.

"Психіка юнаків нестабільна. На очах своєї публіки, близьких та друзів вони, бажаючи показати себе, можуть перехвилюватися, в якійсь мірі перегоріти. Розуміючи це, ми будемо будувати роботу таким чином, щоб фактор свого поля все ж таки зіграв на нашу користь", - сказав тренер.

"Незважаючи на силу суперників, ми намагаємося змушувати їх підлаштовуватися під нашу манеру гри. Не можу сказати, що завжди діятимемо першим номером, але, вивчаючи сильні та слабкі сторони конкурентів, прагнемо диктувати свої умови. Зрозуміло, вдома це робити трішки легше, ніж на нейтральному полі або в гостях", - додав славетний гравець "Динамо" 1990-х.

На думку тренера, у його команді немає неперспективних гравців.

"Подальше залежить від самих хлопців, від того, як ми зуміємо розкрити їх потенціал. Про кого кажуть в Україні? Журналісти частіше називають імена капітана команди Кирила Петрова, кращого бомбардира Дмитра Коркішка. Фахівці звертають увагу не тільки на них. Артур Карноза, Євген Шахов, Дмитро Єременко, Сергій Шевчук також здатні на багато", - повідомив він.

Як вважає Калітвінцев, до збірної регулярно викликаються одинадцять динамівців, які разом з представниками дніпропетровського "Дніпра" та донецького "Шахтаря" вже не перший рік складають кістяк команди.

Коментарі ()