Головне

Суркіс пояснив свою позицію у конфлікті Коломойського та прем'єр-ліги

10.07.2009 21:09 545 0
Федерація футболу України оприлюднила роз'яснення своєї офіційної позиції щодо конфлікту між Прем'єр-лігою та ФК "Дніпро".

"На нашу думку, проблеми та непорозуміння виникли через те, що, як часто буває в новій справі, учасники процесу створення Прем'єр-ліги не чітко визначились стосовно концептуального моменту - організаційно-правової форми цього утворення, рішення щодо обрання якої мало прийматись виключно учасниками Ліги на основі консенсусу, і на яке ФФУ вважала за неможливе впливати з етичних міркувань", - йдеться у заяві, яку на Виконкомі ФФУ оприлюднив президент федерації Григорій Суркіс.  

Федерація футболу України також заявила, що сприймає "як гарячкові та необґрунтовані публічні закиди на свою адресу стосовно того, що ФФУ на стадії погодження статуту Ліги, начебто, виявила недбалість в оцінці його положень, які нині стали предметом судового розгляду".

За словами Суркіса, федерація вжила усіх можливих заходів для гармонізації зазначеного статуту з вимогами ФІФА - УЄФА - ФФУ, що, насамперед, дозволило б прем'єр-лізі бути учасником міжнародної футбольної діяльності.

"Нині у спірну площину штучно виведене самоочевидне поняття "власника клубу" як повноправного учасника загальних зборів Прем'єр-ліги із правом голосу та неможливість виконання цієї надважливої функції за дорученням", - наводить слова Суркіса кореспондент "Чемпіона".

Як повідомив Григорій Суркіс, керівництво федерації укладе договір з прем'єр-лігою (яка до набрання рішенням суду законної сили має статус юридичної особи), про організацію та проведення Всеукраїнських змагань серед команд клубів Прем'єр-ліги сезону 2009/2010 рр. з відкладальною умовою відповідно до ч. 1 ст. 212 Цивільного кодексу України.

Норма цієї статті дозволяє вчиняти правоугоди, обумовлені настанням або зміною прав та обов'язків обставиною (умовою), щодо якої невідомо, настане вона чи ні. В даному випадку такою обставиною слугує приведення Прем'єр-лігою свого статусу у відповідність до вимог чинного законодавства.

ФФУ також збирається сприяти налагодженню нормального, конструктивного діалогу між усіма учасниками подій в дусі "Чесної Гри, стимулювати прискорення відповідних переговорів на засадах взаємної поваги учасників спортивних правовідносин - клубів, засновників ОПФКУ "Прем'єр-ліга" та самого ОПФКУ як такого та гарантувати безперебійне проведення спортивних змагань на поточний сезон, не перебираючи на себе жодних не властивих для національної асоціації функцій та повноважень.

Коментарі ()