Головне

Німці знімають фільм про "Шахтар", де в головній ролі два Колі та Олексій

02.07.2009 10:46 421 0
Німецький режисер Якоб Пройс закінчує роботу над документальною стрічкою, присвяченою, серед всього іншого, і донецькому "Шахтарю". Робоча назва фільму - The Other Chelsea: The Donetsk Story ("Інший "Челсі" - донецька історія").

Картина являє собою серйозний погляд на пострадянську реальність у Східній Україні. "У фільмі йдеться про паралельні соціальні світи, що утворилися після розпаду Радянського Союзу. Ці світи поєднуються в патріотизмі й у любові до місцевого футбольного клуба - "Шахтаря", - цитує Пройса german-films.de.

"Футбольна назва нашої картини представляє асоціацію між лондонським "Челсі", власником якого є олігарх Роман Абрамович, і Рінатом Ахметовим, президентом "Шахтаря", - говорить продюсер фільму Штефан Клоос.

Головні герої "Донецької історії" - Микола Левченко (секретар муніципальної ради), що спостерігає за матчами улюбленої команди з VIP-трибуни, а також Олексій і Микола - два шахтарі середніх років, що от уже десятиліттями сидять на тих самих місцях стадіону - ряд 16, 8/9.

Тривалість фільму складе 80 хвилин. За інформацією IDFA.nl, картину можна буде побачити в наступному році, повідомляє terrikon.dn.ua.

Коментарі ()