Головне

Екс-металург продовжив контракт із "Барсою"

30.06.2009 13:47 517 0
Півзахисник "Барселони" та колишній гравець донецького Металурга" Яя Туре продовжив контракт з клубом до 30 червня 2012 року.

Нагадаємо, раніше івуарієць вважався одним з найбільш низькооплачуваних футболістів клубу, і влітку синьо-гранатові мали серйозно підняти зарплату гравця. Однак після завершення сезону виконувати обіцянку "Барса" не поспішала.

Тоді гравець заявив, що продовжувати угоду не буде, після чого отримав декілька привабливих пропозицій від інших європейських топ-клубів. Опинившись перед загрозою втрати одного з ключових футболістів, "Барса" прийняла всі умови гравця та його представника, уродженця Санкт-Петербурга та колишнього керінвика донецького Металурга" Дмитра Селюка , якого сам Яя Туре на прес-конференції, що відбулася в суботу на "Ноу Камп", назвав "татком".

"Завдяки Дмитру всі питання виявилися вирішені, і я залишився в столиці Каталонії", - заявив хавбек. Умови контракту виявилися значно поліпшені, і тепер сума відступних за футболіста становить 100 мільйонів євро.

"Ми раді продовжити співпрацю, адже на своїй позиції Яя Туре є найсильнішим у світі, - сказав президент "Барселони" Жоан Лапорта. - Крім того, він головний претендент на титул кращого футболіста Африки-2009".

На днях Туре отримав приз "гравця номер один в Кот-д'Івуар", випередивши, зокрема, форварда "Челсі" Дідьє Дрогба і захисника "Арсеналу" Коло Туре, повідомляє sport-express.ru.

Коментарі ()