Головне

Бангура і Морено серед кращих форвардів світу

25.12.2008 13:41 521 0
IFFHS оприлюднила рейтинг найрезультативніших гравців світу в 2008 році. У першу двадцятку потрапили форвард донецького "Шахтаря" Марсело Мартінс Морено і нападник  київського "Динамо" Ісмаель Бангура.

Цей рейтинг вираховується за сумою м'ячів, забитих футболістом як за свою збірну, так і за свій клуб на міжнародній арені. У болівійця Морено за цим показником 19-а позиція в світі з одинадцятьма м'ячами - 3 голи за збірну Болівії, плюс 8 голів в Кубку Лібертадорес, коли Морено ще виступав у футболці "Крузейро".

На один бал більше у гвінейця Бангури. Він забив 8 м'ячів за свою національну збірну, а також 4 голи за київське "Динамо" в Лізі чемпіонів. Як підсумок - Бангура посів з дванадцятьма м'ячами дев'яте місце в рейтингу IFFHS.

У першій двадцятці також представлені Мірослав Клозе, Самуель Ето'О, Давід Вілья, Еммануель Адебайор, Павло Погребняк, Вейн Руні, Ліонель Мессі та інші зірки світового футболу. А лідирує в списку бразилець Леандсон Діас з "Аль-Мухаррака" - у нього 19 "міжнародних" м'ячів.

Терикон

Коментарі ()