Головне

Українські арбітри вміють судити, але щось їм заважає, - Ковалець

10.11.2008 08:21 315 0

Сергій Ковалець, головний тренер ФК "Львів", після матчу з "Динамо" (0:1):

- Сьогодні була хороша гра у виконанні футболістів обох команд, яка, думаю, сподобалася всім присутнім на стадіоні і біля телевізійних екранів прихильникам футболу. Ми програли, не вдалося нам і забити, але вцілому грою я задоволений. Я впевнений, що якщо буде хороша гра, то буде і результат. Є багато команд, грою яких насолоджуєшся – наприклад, "Манчестер Юнайтед", збірна Іспанії на чемпіонаті Європи. Суддівство я коментувати не буду – просто нам більше треба працювати над тим, щоб робити менше помилок у захисті. Ми працюємо, і головне, що у футболістів є бажання грати.

- У вашому штабі є психолог. Сьогодні він по ходу матчу давав вказівки гравцям набагато частіше, ніж Ви.

- Психологія – це наука про душу. Іноді можна почути, що команда програла через поганий психологічний настрій. Я вважаю, що в команді психолог повинен бути. У його обов'язки входить підтримувати гравців у хорошому психологічному тонусі. Я думаю, що психологія і віра в себе – одні з основних якостей у футболі.

- Сьогодні ваш колишній клуб, "Металіст", грав на виїзді з "Кривбасом", і матч обслуговувала іноземна бригада арбітрів. Як ви відноситеся до залучення іноземних суддів на матчі внутрішньої першості?

- Це показник арбітражу наших суддів. Я упевнений, що українські арбітри вміють судити, але щось їм заважає судити добре. Ми також планували запросити іноземного арбітра на один з матчів осінньої частини чемпіонату, але не встигли. Навесні обов'язково скористаємося своїм правом.

fcdynamo.kiev.ua

Коментарі ()