Головне

Олександр Заваров: То якісь бейсболісти були

09.11.2008 11:10 510 0
Олександр Заваров: То якісь бейсболісти були

Олександр Заваров, головний тренер "Арсеналу", прокоментував гру своїх підопічних у матчі із львівськими "Карпатами":

Гра, думаю, сподобалася глядачам. Багато моментів було в обох команд. Обнадійливий футбол. Правда, важко сказати, що було в першому таймі з нами. Зіграли жахливо у першому таймі, в другому щось виходило, проявлялася сила волі, люди почали переживати за незручний рахунок.

Все це не те. Без мотивації грати в футбол важко. Цей тиждень ми на базі готувалися. Почалася гра - з перших хвилин треба бути сконцентрованим. А тут концентрації - нуль, мотивації - нуль. Мене обурює, що коли тільки-но починаються труднощі - відразу починаються претензії у самих футболістів: ти не туди віддав пас, і так далі. Починається бордель. Треба з себе починати. Вирішувати свої проблеми.

"Карпати" вийшли мобільні, як вони завжди грають у себе вдома. Але вже пізно. Важко відігравати два м'ячі. Все робилося швидко, хотіли забити. За підбором гравців ми не слабші за інші команди, за винятком грандів. Дехто думає, що так воно все буде йти по накату. Після матчу проти "Шахтаря" пішов психологічний провал. Налаштувалися на "Шахтар", а потім виходиш грати проти бійців, які несуться, б'ються, перебивають весь наш захист. Треба так само - динаміку, боротьбу протиставляти. Але я вітаю "Карпати" з перемогою і бажаю їм всього хорошого.

- Поясніть свої заміни - Распопова ви замінили на 15-й хвилині, а в другому таймі найактивнішого гравця - Олійника.

- Всі наші проблеми були в центрі захисту. Ми не можемо грати всім складом через постійні травми. Від нас пішов Беньо, який повністю цементував весь захист, можна було в два захисники грати, а не в п'ять. Він розумний, грамотний, досвідчений. Можна було його попросити дограти до кінця року. Якби він був, думаю, ситуація була б набагато краща.

Зараз шукаємо пару захисників. Але, проаналізувавши ігри, коли в центрі грав Распопов - я вважаю, що зробив правильну заміну, поставивши на його місце Мандзюка, який ні у чому не поступається Распопову. А Олійник гравець півзахисту. Нам був потрібен футболіст, який може за м'яч зачепитися. Вийшов Рибальченко, раз вдарив вище воріт.

- На тренуваннях у вас теж проблеми з мотивацією?

- Парадокс. Ні. На тренуваннях усі працюють прекрасно, за винятком декого. Ті, хто має підсилювати гру - Біту, Алан роблять нам, бачте, послугу, що грають в нашій команді. А всі інші працюють. Але буває таке, що не йде гра. Алан молодий гравець, перспективний, але наразі не може конкурувати з нашими гравцями. Коли я грав в "Ювентусі", нас, легіонерів, було троє, і ми мали бути на голову вищі від італійців. А тепер беруть легіонерів, щоб дірки закривати.

- Перед початком чемпіонату Вадим Рабінович говорив, що завдання - Кубок УЄФА.

- Це було, було... Задача наша - залишитися у вищій лізі.

- "Карпати" вас чимось здивували?

- Ні. Ви знаєте, не здивували. Там молодь грає, все правильно, ефективно. Не здивувало, бо я знаю, що саме так "Карпати" грають у Львові. Є мотивація божевільна. Хлопці швидкі - я це знав. За динамікою вони нас у першому таймі повністю перебігали. Якщо вони так і на виїзді будуть грати - стануть чемпіонами.

- Сьогодні на під`їзді до Львова затримали фанатів "Арсеналу", у них були кастети, біти...

- Я їх не бачив. Біти? В нас компанія фанатів проукраїнська, організована і культурна. Хай покажуть, кого вони затримали. Хто там був з бітами, кого вони їхали бити. То, напевно, якісь бейсболісти були...

fckarpaty.lviv.ua

Коментарі ()