Головне

WU-17: У другому матчі розгромили Молдову

26.10.2008 10:12 601 0

Молдова (U-17) - Україна (U-17) 0:9 (0:5)

Голи: 0:1 Яковішин (6), 0:2 Джуренко (8), 0:3 Тельна (22), 0:4 Яковішин (35), 0:5 Яковішин (40, з пенальті), 0:6 Буднік (48), 0:7 Зубчик (73), 0:8 Буднік (78), 0:9 Зубчик (80)

Україна: Міценко, Павлюк (Попович, 63), Тельна, Джуренко (Вакуленко, 69), Овдійчук, Іванішин, Яковішин (Зубчик, 41), Бочківська, Тихонова, Буднік, Басанська

Попередження: Яковішин (26).

Зміни у складі
У матчі із господарками кваліфікаційного турніру Євро-2009 третьої групи, наставник "синьо-жовтих" дав відпочити деяким гравцям, зокрема Дарині Вороновій, яка у переможному поєдинку із збірною Литви (4:0) в першому турі записала на свій рахунок дубль та віддала дві результативні передачі. Проте, відсутність одного з лідерів українок не вплинула на атакувальну міць команди. З перших хвилин поєдинку підопічні Миколи Лисенко захопили ігрову ініціативу і вже на 6-й хвилині Оксана Яковішин, випередивши захисника суперниць, замкнула передачу Марії Іванішин − 0:1.

Хет-трик Яковішин

Ще через дві хвилини потужний удар поза меж штрафного майданчика вдався Ірині Джуренко − м’яч пройшов низом точнісінько у ворота − 0:2! Надалі контроль над грою повністю у "синьо-жовтих", які постійно загрожували воротам голкіпера молдованок Наталії Сирбу. Треба відзначити, що до перерви м’яч навіть не перелітав половину поля господарок. Не дивно, що українки сповна скористатися ігровою перевагою. Спочатку Олена Тельна зі штрафного метрів з 30-ти доводить рахунок до розгромного − 0:3. Згодом Яковішин, ударом між ніг Сирбу, збільшує відрив до чотирьох сухих м’ячів, а на останній хвилині тайму, чітко реалізувавши пенальті, до − п’яти й записала на свій рахунок хет-трик у цьому матчі.

Крапка від Буднік та Зубчик
Після перерви зустріч проходила в тому ж руслі, що й перший тайм. "Синьо-жовті" продовжували атакувати, а молдавські дівчата зосередились на захисті власних воріт. Проте, зупинити суперниць їм не вдалося − українки ще чотири рази засмутили Сирбу. На початку другого тайму відзначилась Світлана Буднік, яка за дві хвилини до завершення основного часу оформила дубль. Відзначившись під кінець зустрічі, також два м’ячі на свій рахунок записала Ольга Зубчик, яка у другому таймі замінила Яковішин. Отже, доля першої сходинки турнірної таблиці  групи визначатиметься у останньому турі, де 28 жовтня суперником наших дівчат виступатиме збірна Угорщини, котра, як і українки, ще не знала втрати очок.

Таблиця: Угорщина, Україна - 6 (2), Литва, Молдова - 0 (2)

ffu.org.ua

Коментарі ()