Головне

Луческу: "Я вірю в свою команду і своїх гравців"

30.09.2008 15:20 345 0

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Лучеську прийшов на прес-конференцію з одним з лідерів команди Томашем Хюбшманом. Насамперед Містер вибачився перед журналістами за запізнення.

- Я читав всю пресу, яка вийшла напередодні матчу. Дуже мало позитивних підбадьорюючих статей. Таке відчуття, що ми граємо проти "Пюніка", а не проти "Барселони". Хоч би один матеріал був, в якому журналісти закликають і вірять в перемогу команди. Чемпіонат - це одне, а Ліга Чемпіонів - зовсім інше. Гра проти "Барселони" має бути святом і радістю для всіх. Адже добре, що щороку сюди приїжджають такі великі клуби.

Думаю, перед завтрашньою зустріччю все було негативно інтерпретовано.
Гравці теж читають всю цю пресу. Напевно, зараз їм як ніколи потрібна підтримка, відчуття любові з вашого боку. Це ж футбол. І, звичайно, ситуація, в якій зараз знаходиться "Шахтар", дуже серйозна. Ми відчуваємо тиск у кожному матчі. Не використовуємо 7-8 голевих моментів в матчі, а суперник реалізує першу ж можливість. Але роль преси в даній ситуації не лише критика, але і підтримка.

Що стосується команди, то всі, крім Кучера, готуються до завтрашньої гри. Вчора ми почали вивчати суперника. Проглянули гру 2004 року, в якій "гірники" показали, що з "Барселоною" можна грати і обігравати. Та "Барселона" була молодше. За неї виступали Мессі, Хаві, Ін’єста, Пуйоль, Маркес, Ван Бронкхорст, Белетті… Тоді каталонська команда була дуже хороша, хоча в її складі була пара футболістів з молодіжного складу. Якщо ви пам'ятаєте, ми показали хороший футбол. Потрібно було вчора цю перемогу пригадати. Як грамотно зіграв "Шахтар", створивши багато голевих моментів, два з яких реалізували. А ще масу не використали. Томаш брав участь в тому поєдинку.

Сьогоднішня "Барселона" вийде в середу після чотирьох підряд перемог. Вони в хорошому психологічному стані. І це, напевно, найголовніша різниця між нами і ними. Каталонці з ентузіазмом готуються до зустрічі, ми ж знаходимося під постійним тиском критики, яка, думаю, переходить певну межу. Якщо говорити про футбол, то в Лізі Чемпіонів у нас три перемоги. У чемпіонаті майже завжди домінуємо на полі, але, на жаль, створюючи багато моментів, не можемо їх реалізувати. Хотілося, щоб інколи аналізували і якість гри "Шахтаря". Дуже шкода, що негативна реакція у уболівальників була присутня і на суботньому матчі. Не вважаю, що команда, яка багато радості останніми роками принесла місту, і я у тому числі, заслуговуємо на те, що зараз відбувається. Якщо є якісь конкретні питання, запитайте мене: я постараюся щиро відповісти. Щоб не було непорозумінь. Щоб було хороше відношення між мною і гравцями.

У мене контракт такого роду, що я не можу просто так піти у відставку. Тому не наполягайте на тому, щоб я пішов. Таке станеться лише в тому випадку, якщо мені про це скаже президент. Тоді ми потиснемо один одному руки і на цьому все закінчиться. Мене не зв'язують контракт або гроші. Я сам боєць по натурі і не залишу команду в складній ситуації, а зараз вона саме така. Я несу відповідальність, тому було б простіше подати у відставку. Що стосується групи уболівальників, яка налагоджена жорстоко і пише про це, то краще б вони подумали: таке відношення не приносить допомоги команді. Зараз те, що відбувається, бачать не лише українські уболівальники, але і європейські любителі футболу. Ситуація, що склалася, шкідлива для іміджу клубу. Сподіваюся, буде підтримка, яка потрібна команді. І розраховую на те, що, завтра буде свято на нашому стадіоні. Дуже жалкую, що все це відбувається. Тиск почався, напевно, з другого туру і, на жаль, як ком снігу все котиться і котиться.

Що стосується мене, то я вірю в свою команду і своїх гравців. Упевнений, що гравці так само відносяться і до мене.

- Містер, ви повинні мати на увазі, що далеко не всі присутні покладають на вас всю провину за те, що відбувається. У нас є претензії і до гравців. А питання таке. Що з Кучером?

- Мені шкода, що з'являються такі банери на трибунах стадіону - це неповага. Нецивілізовано. Дуже шкода, що у нас з'явився такий негативний досвід. Відносно Кучера… Він не відновиться до завтрашньої гри. Це не травма… Потрібно буде вибирати між Єзерським і Іщенко. Чижов поки що повністю не відновився після того пошкодження.

- Питання Томашу Хюбшману. У 2004 році ти грав проти "Барселони". І зараз можеш порівняти минулу і сьогоднішню команду суперника? Що б ти відзначив?

- У 2004 році іспанська команда була молодше. Такий гравець, як Мессі, безумовно, підняв свою майстерність і став ще сильніше. Тоді це була мало не перша офіційна гра в Лізі чемпіонів. Зараз він набагато впевненіший. Плюс Хаві, Інієста і Пуйоль - чемпіони Європи. Тому вони стали більш досвідченими, піднялися на новий рівень. Але і ми знаходимося на більш високому рівні. Вважаю, що нам під силу повторити результат того матчу.

shakhtar.com

Коментарі ()