Головне

Анатолій Куцев: Наша головна задача - зменшити психологічний тиск на дівчат

25.09.2008 13:59 452 0
Головний тренер української жіночої збірної з футболу Анатолій Куцев напередодні матчу кваліфікації Чемпіонату Європи 2009 року проти збірної Португалії розкрив особливості підготовки своїх підопічних:

"Наша головна задача - зменшити психологічний тиск на дівчат, а також відновити їхній фізичний стан. Адже більшість гравців виступає у російській першості за вкрай щільним змагальним графіком. Найважче у цьому плані представницям пермської "Звєзди", які задіяні також у розіграші Кубку УЄФА, - розповідає наставник "синьо-жовтих". - Важливо, аби у таборі збірної усі відчували знайому атмосферу, пригадали принципи нашої гри та налагодили зв'язки на полі".

Попри те, що Португалія - відвертий аутсайдер 5-ї групи, Куцев впевнений, що суботній матч не перетвориться у легку прогулянку для його підопічних.

"Ми не маємо права на помилку. Будь-яка втрата очок може дорого коштувати команді на фініші турніру. Ця обставина буде тиснути на дівчат, тоді як гості, яким нема чого втрачати, діятимуть розкуто", - зауважує тренер.

Нагадаємо, що в боротьбі за перше місце українки конкурують з датською збірною, яку вони поки випереджають за втраченими очками. Долю боротьби лідерів вирішить очне побачення у Віборгу 1 жовтня.

"Навіть з огляду на важливість поєдинку в Данії у Чернігові ми плануємо задіяти усіх найсильніших гравців, - цитує Анатолія Куцева ФФУ. - Інша річ, що деякі з них залишаться поза заявкою з об'єктивних причин. Наприклад, Олена Ходирєва відбуватиме дискваліфікацію, у Наталі Зінченко надрив передньої поверхні стегна, Людмила Пекур тільки тиждень тому відновила тренування після операції по видаленню меніска... Сподіваємося, до зустрічі з датчанками останні двоє встигнуть відновитися".

Коментарі ()