Головне

"Динамо" - "Металург" Донецьк. Післяматчева прес-конференція

01.09.2008 01:07 311 0

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Ми дуже задоволені  тим, як удалося провести серпневі матчі. Нам було достатньо непросто - все-таки, грали через три дні на четвертий. Але я вдячний гравцям, які витримали це навантаження і велику напругу. Після сьогоднішньої перемоги вони роз'їдуться по своїх збірних. У вересні у нас почнеться новий цикл, перед командою стоятимуть нові завдання. Грою, яку вдалося продемонструвати сьогодні, я задоволений. Проте, без нюансів не обійшлося - маю на увазі видалення. Але це життєва ситуація.

- Після матчів за збірні "Динамо" чекає перший матч в Лізі чемпіонів - проти лондонського "Арсеналу". Чи вдасться підвести фізичний стан гравців під загальний рівень?

- У нас деякі гравці виїжджають у свої національні збірні, останні ж отримають 4-5 днів відпочинку, який зараз їм просто необхідний. Проте, кожному з хлопців ми роздали індивідуальну програму роботи. Збиратися також будемо по-різному: хтось проводитиме два матчі за збірну, хтось - один. Звичайно, часу у нас буде не дуже багато, але календар ніхто не скасовує і ми маємо бути готові до труднощів.

Наприклад, у жовтні у нас є такий цикл, де футболісти проводять три матчі за шість днів. 15 числа грають за свої збірні, 18-го - в чемпіонаті проти "Зорі", а вже 21-го нам доведеться зіграти з "Порту" в Лізі чемпіонів! Чому в календарі не враховане те, що українські клуби виступають в Єврокубках. Таке ж, напевно, і у "Шахтаря", але в даному випадку я говорю про свою команду. Як може команда готуватися до відповідальних матчів, граючи через два дні на третій? Ми складаємо календар на користь українського футболу чи ні? Саме через це коефіцієнт українського чемпіонату падає з кожним роком. У цьому питанні, вважаю, необхідно розібратися.

- "Динамо" без проблем впоралося зі "Спартаком", а ось в чемпіонаті перемоги даються не так легко. Чи не означає це, що український чемпіонат на голову сильніше російського?

- Я б так не став говорити. Втім, український чемпіонат зростає і стає цікавішим. Упевнений, незабаром команди, що перебувають внизу турнірної таблиці, підтягнуться до лідерів і зможуть також відбирати очки у лідерів.

Ніколай Костов, головний тренер донецького "Металурга":

- Я вітаю "Динамо" з перемогою. Сьогодні вийшла хороша гра, і хотів би подякувати за динамічний і конструктивний футбол своїм футболістам. Єдине, що погано, - пропустили м'яч. Бажаю "Динамо" і особисто головному тренерові успіху в Лізі чемпіонів.

- Ви дебютували на посту головного тренера "Металурга" саме в Києві, зігравши внічию 3:3 з "Динамо". Сьогодні відібрати очки у господарів не вдалося. Ви залишилися чимось невдоволені у сьогоднішній грі?

- Наші хлопці дуже старалися сьогодні. Впродовж 90 хвилин ми грали на рівних з "Динамо", грали з ними у відкритий футбол. Не зважаючи на негативний результат, я залишився задоволений тим, що побачив на футбольному полі.

- Тренери суперників "Динамо" дуже часто говорять, що судді допомагають "Динамо", фактично є 12-м гравцем команди. Ви цього не робите.

- Це не моя робота. Я прийшов тренувати команду, а не обговорювати дії арбітрів. Що стосується епізоду в кінцівці зустрічі, то, звичайно, залишився неприємний осад. У наступному поєдинку не гратимуть два наших провідних футболіста, Чечер і Фернандеш, які були видалені з поля. Буде непросто.

- У другому таймі "Металург" володів перевагою. Це заслуга вашої команди або все ж "Динамо" само віддало ініціативу?

- Я не хочу коментувати це. Можу сказати, що сьогодні я насолоджувався футболом.

Коментарі ()