Головне

Тимошенко наїхала на Черновецького за корупцію з "Троїцьким"

09.07.2008 16:32 339 0

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко упевнена, що торгово-розважальний центр "Троїцький" перед національним спортивним комплексом "Олімпійський" буде знесений і стадіон буде вчасно підготовлений для проведення на ньому фіналу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

"Будинок буде знесено. НСК "Олімпійський" буде побудований вчасно для проведення Євро-2012", - заявила Тимошенко на брифінгу в Києві в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вона підкреслила, що будівля перед стадіоном знаходиться незаконно і дозвіл на неї видано чинним київським міським головою Леонідом Черновецьким "на корупційній основі".

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький заявив, що роботи з демонтажу ТРЦ "Троїцький" перед НСК "Олімпійський" припинені в зв'язку з тим, що Кабінет міністрів України не підписує договір, що регулює спірні питання з інвестором даного будівництва.

Мер підкреслив, що договір про знос ТРЦ "Троїцький" уже підписали представники адміністрації президента, Київської міськадміністрації й інвестора - ТОВ "Юджин".

"Але Новінський (власник компанії ТОВ "Юджин" Вадим Новінський) уперся, і вимагає легалізації цього договору Кабінетом міністрів. Які в нього плани - мені не відомо, але в результаті цього ми підпису Кабінету міністрів поки не маємо", - підкреслив мер.


Раніше глава УЄФА Мішель Платини і комісар ФІФА Герхард Капл письмово повідомили Україну, що НСК "Олімпійський" за результатами інспекції фахівців ФІФА й УЄФА не зможе приймати футбольні матчі Євро-2012 через будівництво поруч ТРЦ "Троїцький", оскільки він у два рази обмежує місткість стадіону.

Коментарі ()