Головне

Стадіон "Дніпро" готується до першого офіційного матчу

07.07.2008 19:38 552 0

Футбольний клуб "Дніпро" продовжує готувати новий стадіон до проведення офіційних матчів. Зараз не сталдіоні проводяться дрібні завершувальні роботи, а також озеленення території. Суттєво покращився стан газону.

- Порівняно з тим, що було два тижні тому, видно помітний прогрес, - розповів нам головний агроном ФК "Дніпро" Микола Панасевич. - Поле наубло рівномірного кольору, росте коренева система. Дерен приростає до родючого шару ґрунту. У місцях стиків рулонів газону була підсіяна нова трава, і це насіння вже проросло. Щодня здійснюється полив поля, а, крім того, за два-три дні траву косять та укатують газон. Раз на тиждень вносяться добрива. Щоб остаточно газону укорінитися потрібно ще близько трьох тижнів. 

За цей час на стадіоні будть проводитися незначні, але дуже важливі роботи. Знайдуть свої місця всі покажчики, на виходах буде укладено антиковзьке покриття, асфальтова доріжка довкола поля сховається під штучною травою, трибуни прибируть від пилу та сміття.

На днях буде налаштоване освітлення. Кожен з 176 прожекторів отримає свою "мету" і освітлюватиме певний сектор поля. Коли поле стадіону буде прийняте агрономом "Дніпра" - своє місце займуть ворота, лавки запасних і сітки для безпеки глядачів.

Озеленення заплноване й на території довкола чаші стадіону. Зараз території розчищають від каменів, будівельного сміття. Схили зміцнюються спеціальною сіткою, яка перешкоджає вивітрюванню і змиванню ґрунту. Коли земляні роботи будуть закінчені, тут буде укладений парковий рулонний газон.

Завершуються роботи у відомих двоповерхових будиночках - візитної картки стадіону. На їх перших поверхах розташуються каси, а на других - офісні приміщення.  Бетонування центральних сходів завершене, і тепер розрівнюються підходи до пандуса. Завершені роботи у vip-корпусі. Перед його входом встановлені щогли освітлення, ліхтарі, камери спостереження, розмічена парковка.

За матеріалами прес-служби ФК "Дніпро"

Коментарі ()