Головне

Польща вважає, що вона краще за Україну готується до Євро-2012

18.05.2008 12:42 362 0

За рівнем підготовки інфраструктури до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року Польща випереджає Україну. Про це в інтерв'ю "Острову" сказав заступник Посла Посольства Республіки Польща Лешик Шерепка, коментуючи готовність двох країн до Євро-2012.

Лешик Шерепка не став давати оцінку підготовки України до чемпіонату, відзначивши, що в обох країн є одна спільна задача.

"Я щодня дивлюся і стежу за тим, як готується Україна до Євро2012. Я не став би говорити, хто перший йде у підготовці - Польща або Україна, адже ми спільну справу робимо", - сказав заступник Посла, відзначивши, що на рівень підготовки впливає розвиток усієї країни, тому що Євро-2012 зв'язано з інфраструктурою.

"У цьому (по інфраструктурі) Польща трошки випереджає Україну, тому ми вже кілька років з Євросоюзом і в нас усе по-іншому трошки побудоване. Якщо говорити про інфраструктуру, про транспорт, про медичне обслуговування, то ми, напевно, перед вами" - сказав Л. Шерепка.

При цьому, відзначив він, готовність спортивної бази краще в Україні.

"Коли ми говоримо про стадіон, то я думаю, що ви попереду, тому що ми тільки починаємо будувати такі стадіони. Але в нас трошки інший принцип, тому що у вас найбільш гарний стадіон будується приватною особою - паном Ахметовим. У Дніпропетровську теж стадіон приватної власності. Так що у вас два стадіони, що до початку Євро будувалися", - сказав він, відзначивши, що в Польщі будівництво футбольного поля буде проходити за рахунок державних коштів.

"У нас стадіон буде комунальною власністю. Але ми думаємо, що ми теж устигнемо, ми уже виділили гроші на будівництво, так що не буде ніяких проблем у цьому напрямку", - відзначив він.

Коментарі ()