Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ісландія: "Наші хлопці" їдуть до Франції

09.06.2016 12:12 1300 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ісландія: "Наші хлопці" їдуть до Франції

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який прийматиме Франція.

У цьому матеріалі мова піде про національну команду Ісландії, яка потрапила у групу F разом зі збірними Австрії, Угорщини та Португалії.

Ісландія: прізвиська та форма

Збірна Ісландії своє прізвисько отримала від власних уболівальників. Звучить воно мовою оригіналу як Strákarnir okkar, що в перекладі означає "наші хлопці". Пов'язано це з тим, що населення цієї країни складає всього близько 325 тисяч чоловік, а популярною місцевою фразою є "всі ісландці – родичі."

Форма збірної Ісландії виконана в національних кольорах. Так, домашній комплект буде синього кольоу з горизонтальними червоною і двома білими смугами. Що стосується гостьового комплекту, то він буде білим з червоною і двома синіми вертикальними смугами.

 

Ісландія: історія виступів на чемпіонатах Європи

Збірна Ісландії вперше пробилася до фінальної частини ЧЄ. До цього одним із найбільших її досягнень став вихід у стикові матчі на ЧС-2014, де команда поступилася Хорватії - 0:0 і 0:2.

Досить близько Ісландія була від потрапляння до фінальнї частини Євро-2000, проте поразка в останньому турі перекреслила всі надії команди поїхати до Нідерландів та Бельгії.

Ісландія: кваліфікація на Євро-2016

Ісландці кваліфікувалися на Євро-2016, зайнявши другу сходинку в групі А. Загалом команда набрала 20 очок, здобула шість перемог, двічі зіграла внічию і програла лише два матчі - 1:2 - Чехії і 0:1 - Туреччині.

Ісландія: тренер

Очолює національну збірну Ісландії шведський спеціаліст 67-річний Ларс Лагербек. Свою тренерську кар'єру він розпочав у 1977 році. Лагербек працював з такими шведськими клубами, як Кілафорс, Арбро, Худіксвалль.

Також у нього є досвід роботи з молодіжної збірною Швеції, а також з національною командою країни, яку він очолював у 2000—2009 роках.

Не зумівши кваліфікуватися на ЧС-2010, Лагербек залишив Швецію, і повіз до ПАР національну команду Нігерії, яка і стала його останнім місцем роботи перед приходом на тренерський місток команди Ісландії. Додамо, що після Євро-2016 тренер залишить команду.

Ларс Лагербек. Світлина trottur.is

Ісландія: голкіпери

Основним голкіпером збірної Ісландії є 32-річний Ханнес Халльдоурссон з норвежського Буде-Глімту. При потребі замінити його у воротах можуть 26-річні Егмундур Крістінссон з Хаммарбю, та Інгвар Йонссон, що виступає в Сандефьорді.

Ісландія: захисники

На правому фланзі оборони найчастіше тренерський штаб випускає 31-річного Біркіра Севарссона зі шведського Хаммарбю, на протилежному фланзі діє Арі Скуласон, який захищає кольори данського Оденсе (29 років).

В центрі захисту збірної Ісландії основними виконавцями є 29-річний захисник Краснодару Рагнар Сігурдссон і досвідчений Кари Арнасон із шведського Мальме (33 роки).

Ісландія: півзахисники

У півзахисті одним із ключових гравців вважається Біркир Бьярнасон (28 років, Базель), який може зіграти як на фланзі, так і в центрі. Також основним в цій зоні є Арон Гуннарссон із англійського Кардіффа (27 років), а також лідер і капітан команди 26-річний Гільфі Сигурдссон, який захищає кольри Свонсі.

На лівому фланзі в півзахисті грає Йохан Гудмундссон (25 років, Чарльтон), на протилежному краї єдиний представник італійського чемпіонату в команді - 31-річний Еміль Хадльфредссон з Удінезе.

Світлина УЄФА

Ісландія: нападники

Основна ударна сила команди - 26-річний Кольбейн Сігторссон, який грає в Нанті. На його рахунку 20 голів у 39 поєдинках в футболці національної команди.

Його партнером по атаці виступає як Йон Бедварссон (24 роки, Кайзерслаутерн), так і Альфред Фіннбогасон (27 років, Аугсбург).

Ісландія: букмекери

Букмекери не чекають дива від Ісландії на Євро. Шанси команди виграти турнір оцінюються коефіцієнтом 81.00. При цьому, аналітики також не вірять, що команда зможе вийти з групи (коефіцієнт 1.73), віддаючи перевагу тут командам Португалії та Австрії.

Чемпіон повністю згоден з букмекерськими конторами: Ісландія побореться з Угорщиною за третє місце, але замахнутися на плей-офф у неї навряд чи вийде.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Португалія: Не Роналду єдиним

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Австрія: Історичний шанс для Das Team

Знайомтесь, Угорщина: Чи стануть нинішні "мадяри" "могутніми"?

Коментарі ()