Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Австрія: Історичний шанс для Das Team

07.06.2016 22:28 1074 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Австрія: Історичний шанс для Das Team

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який відбудеться у Франції.

На черзі - фаворити групи F, на ряду з португальцями, збірна Австрії. Крім збірної Португалії, астрійцям дадуть бій збірні Ісландії й Угорщини.

Австрія: прізвиська та форма

Усю простоту та безхитрісність, здається, австрійцям вдалося вкласти у прізвисько їхньої національної збірної. В Австрії збірну з футболу називають не інакше, як "Das Team", що у прекладі з німецької - "Команда".

Форма збірної Австрії представлена всесвітньо відомим брендом і має звичне для себе червоне забарвлення з ледь помітними діагональними смужками світло-червоного кольору. Номінально виїзна форма буде суцільно білого кольору з невеличкими вставками чорного.

 

Австрія: історія виступів на чемпіонатах Європи

Як не дивно, але вперше у своїй історії збірна Австрії з футболу подолала кваліфікацію відбору на чемпіонат Європи. Так, в 2008 році австрійці вже брали участь на єврофорумі, проте тоді вони разом із Швейцарією, виступали у якості господарів. Це не допомогло "Команді" вийти з групи, де збірним Хорватії та Німеччини не було рівних.

Похизуватися локальними успіхами австрійці можуть, згадуючи далекий 1954-й рік. Тоді на Чемпіонаті світу у Швейцарії збірна Австрії з футболу завоювала бронзові нагороди.

Австрія: кваліфікація на Євро-2016

Збірна Австріії напряму отримала путівку у Францію. Набравши 28 залікових пунктів, "Команда" зайняла перше місце у групі G, де її суперниками були збірні Росії, Швеції, Чорногорії, Ліхтенштейну та Молдови.

У першому турі вони зіграли в нічию зі шведами, що не завадило їм виграти усі наступні матчі у відбірковому циклі, відвантаживши суперникам 22 м’ячі, при цьому пропустивши всього 5.

Успішна гра збірної Австрії у відборі робить їх фаворитом у своїй, відверто кажучи, не дуже іменитій групі на Євро-2016.

Австрія: тренер

Починаючи з 2011 року, національну збірну Австрії з футболу очолює 55-річний швейцарський спеціаліст Марсель Коллер.

24 роки своєї ігрової кар'єри він провів у цюріхському Грассхоппері. У складі своєї рідної команди він ставав 7-разовим чемпіоном Швейцарії та 5-разовим володарем кубка країни.

Також в активі Коллера 55 ігор за збірну Швейцарії, з якою брав участь у чемпіонаті Європи 1996 року в Англії.

В якості тренера Марсель Коллер двічі брав чемпіонство національної першості Швейцарії. Перше - у 1999 році із Санкт-Галленом, а через 4 роки повторив успіх все з тим же Грассхоппером.

 Марсель Коллер. Світлина взята з news.at

Австрія: голкіпери

Незмінним номером один на воротарській позиції залишається 32-річний Роберт Альмер з віденської Аустрії.

Запасними голкіперами, які в разі чого можуть підмінити досвідченого австрійця, є 25-річний представник Айнтрахту Гайнц Лінднер і 31-річний Рамазан Езджан з німецького Інгольштадту.

Австрія: захисники

З лінією захисту у збірній Австрії все досить очевидно. В основі гратимуть найдосвідченіші захисники, серед яких і улюбленець київських вболівальників 25-річний Александар Драгович. У парі у центрі захисту йому допомагатиме 28-річний Себастьян Прьодль з англійського Вотфорда.

Ліву бровку, без сумніву, закриє капітан команди 30-річний Крістіан Фукс, який разом з Лестером сенсаційно виграв чемпіонство АПЛ. Праворуч немає альтернативи 29-річному Флоріану Кляйну (Штутгарт).

Також до заявки потрапили 32-річний Дьордь Гарич (Дармштадт), Мартін Гінтереггер (23 роки, Зальцбург), 29-річний Маркус Зуттнер з Інгольштадту та 23-річний захисник Тоттенхема Кевін Віммер.

Австрія: півзахисники

В опорній зоні у збірній Австрії незмінно грає зірка мюнхенської Баварії 23-річний Давід Алаба. Хоч він і є номінально лівим захисником, проте у збірній головна надія австрійських вболівальників закриває саме позицію опорника. Незмінною бойовою одиницею у центрі півзахисту є 28-річний новачок леверкузенського Байєра Юліан Баумгартлінгер.

У ролі "вільного художника" непогано виглядає представник Вердера 28-річний Златко Юнузович. Лівий фланг півзахисту зацементовано за 27-річним Марко Арнаутовичем, який був лідером англійського Сток Сіті впродовж всього минулого сезону. Позицію правого вінгера або ж другого нападника, скоріш за все, закриє 28-річний Мартін Гарнік, який разом зі Штуттгартом вилетів із Бундесліги.

В остаточну заявку на Євро-2016 Коллер включив 27-річного Штефана Ільзанкера (Лейпциг), 22-річних представника Шальке Алессандро Шопфа та Марселя Забітцера (Лейциг), а також гравця швейцарського Люцерна 27-річного Якоба Янчера.

 Світлина взята з fifa.com

Австрія: нападники

Основною ударною силою у нападі,без сумніву, буде гравець Базеля 32-річний Марк Янко, який у відборі на Євро-2016 7 разів відзначився у ворота суперників.

Роллю запасних доведеться задовольнятися 29-річному Рубіну Окотіє з Мюнхену-1860 і форварду Інгольштадту 25-річному Лукасу Гінтерзееру, який у разі необхідності може підсилити гру з лави запасних.

Австрія: букмекери

За прогнозами букмекерів, збірна Австрії слідом за збірною Португалії повинна виходити у наступний раунд. Коефіціент на вихід із групи підопічних Марселя Коллера в середньому становить 5.

А от у виграш на євротурнірі спеціалісти не дуже вірять, оцінивши шанси "Команди", як 40:1. Хоча, варто зазначити, що даний коефіцієнт не є чимось із сфери нереального.

Чемпіон погоджується з думкою букмекерів. Враховуючи непоганий підбір виконавців, збірна Австрії має виходити із групи. А от, як складатиметься доля у наступних раундах, напряму залежатиме від сітки турніру Євро-2016.

Коментарі ()