Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група D. Іспанія - Туреччина 3:0. Перший розгром на турнірі у Франції

17.06.2016 23:59 4356 0
Євро-2016. 2-й тур. Група D. Іспанія - Туреччина 3:0. Перший розгром на турнірі у Франції

Збірна Іспанії стала третім учасником плей-офф чемпіонату Європи 2016 року у Франції. Забезпечили вони собі цю путівку після перемоги над командою Туреччини - 3:0. До речі, це перший розгромний рахунок на звітній першості. Крім того, "Червона Фурія" стала першим колективом, яка тричі взяла ворота суперника.

Назвати цей матч видовищним аж ніяк не виходить. Іспанці нав'язали супротивникам свою стандартну гру. Турки так жодного разу і не пробили у площину воріт Давіда де Хеа. Тому говорити, що підопічні Вісенте дель Боске виграти незаслужено не доводиться.

 Світлина uefa.com

Іспанці володіли ініціативою, але нічого по-спражньому небезпечного створити не могли. Так тривало до 34-ої хвилини, коли Ноліто після розіграшу стандарту навісив у штрафний майданчик, де Мората головою переправив м'яч у дальній кут. Пройшло три хвилини, і рахунок було подвоєно. Фабрегас навішував на хід Ноліто, цю передачу невдало перехопив Топал, скинувши точно на вільного Ноліто, який і пробив Бабаджана.

Іспанія на певний момент зупинилася, і Туреччина на певний час заволоділа ініціативою. Особливо це було помітно на старті другого тайму. Але "яничари" пропустили контратаку, у якій Іньєста вдалим пасом знайшов у штрафному майданчику Альбу, котрий не пошкожував і віддав пас на вільного Морату. Альваро оформив перший дуль на турнірі.

 Світлина uefa.com

На цьому поєдинок можна було завершувати, адже іспанці відійшли у захист, розраховуючи, що впіймають суперників на контратаках. Проте і турки особливо вперед великими силами на йшли. А з тими намаганнями, які виходили у підопічних Фатіха Теріма, спокійно справлялися Піке, Рамос і їхні партнери.

Отож, Іспанія розгромила Туреччину та, набравши 6 очок, очолила турнірну таблицю у групі D. Для того, щоб фінішувати на першому місці, "Червоній фурії" у 3-му турі потрібно не програти Хорватії. А турки фактично втратили шанси на вихід в 1/8 фіналу. Аби мати хоча б якісь шанси, їм потрібно перемагати збірну Чехії, щонайменше, з розгромним рахунком.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Іспанія. "Червона Фурія" в поході за "треблом"

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Туреччина: "Яничари" ідуть

Коментарі ()