Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група E. Італія - Швеція 1:0. Збірна Італії крокує в плей-офф

17.06.2016 18:20 4129 0
Євро-2016. 2-й тур. Група E. Італія - Швеція 1:0. Збірна Італії крокує в плей-офф

В другому турі групи Е зустрічалися збірні Італії та Швеції. Італійці стали справжніми героями після перемоги над зірковим поколінням збірної Бельгії, де спеціалісти відзначили тренерську руку Антоніо Конте і традиційно надійну гру у захисті від Скадри Адзури. Збірна Швеції ж зустрічалася з непоступливими ірландцями, де гра завершилася внічию з рахунком 0:0.

Перший тайм обидві збірні розпочали обережно. Підопічні Конте з трьохочковим багажем за спиною впевнено відчували себе на футбольному полі. Швеція намагалися взяти гру під свій контроль. Гра вже звично будувалися через лідера команди, капітана – Златана Ібрагімовича, який розпочинав атаки своєї команди фактично з позиції плеймейкера. Та як би не старався Златан, підтримки у нього було мало. Всі атаки "синьо-жовтих" були нівельовані надійним захистом італійців, тож шведські футболісти все частіше фолили у нападі.

 Світлина взята з skysports.com

Другий тайм розпочався більш динамічніше зі сторони підопічних Антоніо Конте. Проте виділити когось у складі збірної Італії не можна. Неймовірно злагоджено грають "аппенінці" у всіх лініях на футбольному полі. Перша заміна відбувалася через 15 хвилин по перерві, Дзадза вийшов замість одного з героїв зустрічі з Бельгією - Граціано Пелле, проте в подальшому нічим так і не відзначився футболіст туринського Ювентуса.

Варто відмітити, що гра проходила на невисоких швидкостях. Златан Ібрагімович був майже непомітнм під час другої сорокап'ятихвилинки, що не могло не сказатися на грі збірної Швеції вцілому. Здавалося, що так і завершиться цей матч з рахунком 0:0, допоки на авансцені не з'явився нападник італійців - Едер. Етнічний бразилець в блискучому стилі протягнув м'яч, перегравши декількох захисників - змістився в центр і потужно пробив у дальній кут воріт Ісакссона.

 Світлина взята з skysports.com

Таким чином, збірна Італії виграє два матча з двох на цьогорічному Євро і виходить в наступний раунд. Маючи у своєму активі 6 залікових пунктів, підопічні Конте можуть спокійно готуватися до гри зі збірною Ірландією. У доробку шведів всього 1 заліковий бал, проте у "вікінгів" ще є шанси на прохід, та для цього необхідно в останньому турі перемагати Бельгію.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Італія: Ще одна спроба на титул

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Швеція: Останній турнір для Златана?

Коментарі ()