Головне

Євро-2016. 1-й тур. Група B. Вельс - Словаччина 2:1. Коулмен виграв дуель дебютантів

11.06.2016 21:35 6008 0
Євро-2016. 1-й тур. Група B. Вельс - Словаччина 2:1. Коулмен виграв дуель дебютантів

Збірна Вельсу здобула історичну першу перемогу в фінальних частинах чемпіонатів Європи. У матчі проти Словаччини, яка свій також дебютний шлях на ЧЄ розпочала з поразки, дракони продемонстрували кращу реалізацію, що і дозволило їм у підсумку святкувати цей успіх.

Якщо говорити про саму гру, то вона вийшла досить видовищною, з великою кількістю силової боротьби та єдиноборств. Для "драконів" матч почав складатися більш вдало, ніж для суперника, і вони забили швидкий гол. Гарет Бейл класним ударом зі штрафного використав помилку голкіпера, який зайняв неправильну позицію в воротах.

Світлина УЄФА

Вельс після цього почав грати більш розкуто, з постійними пресингом, а Словаччина намагалася знайти протидію насиченій центральній зоні суперника. На старті другого тайму Словаччина мала зрівнювати рахунок, проте Мак не реалізував вихід сам на сам. Британці відповіли класним ударом Бейла головою, який якимось дивом зміг витягнути Козачик.

На 60-й хвилини Ян Козак вирішив освіжити гру, випустивши двох нових футболістів, і одна з цих замін відразу "вистрілила". Дуда першим же дотиком до м'яча в штрафному пробив у кут в протихід голкіперу і повернув на табло рівновагу. Після цього активізувалася Словаччина, і більше працювати на оборону довелося Бейлу і компанії.

Світлина УЄФА

Словаччина намагалася підійти до воріт Ворда, однак в обороні валлійці грали дуже насичено. Тому більшість своїх атак підопічні Козака завершували дальніми ударами, які особливої небезпеки не несли, проте інколи "лоскотали" нерви обороні і голкіперу "драконів".

Однак, на 71-й хвилині зіграла заміна тепер вже у Кріса Коулмена. Ремзі протягнув м'яч до штрафного, прокинув собі на удар, де Робсон-Кану опинився ближче до м'яча, а тому він і "запхав" його у ворота. Словаччина відразу ж кинулася відігруватися і була близька до нічиєю, проте Нємец в своєму епізоді влучив у стійку.

А Вельс перейшов на контргру і міг робити рахунок ще більшим. Двічі "дракони" тікали в контратаки два в два, однак в першому епізоді затягнув з ударом Ремзі, а в другому Бейл пробив точно по позиції голкіпера.

Світлина УЄФА

Як підсумок, Вельс розпочав Євро-2016 з перемоги і тепер чекає на зустріч з Англією 16-го червня. Ну а підопічні Яна Козака спробують реабілітуватися в грі з Росією. Швидше за все, саме від результату цього матчу буде залежати подальша доля Словаччини на турнірі.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Вельс: Кріс Коулмен і його "дракони"

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Словаччина: Новачки чемпіонатів Європи

Коментарі ()