Головне

Геннадій Головкін: "Брати Клички та їх команда є моїми співпромоутерами"

11.05.2012 12:17 951 0
Геннадій Головкін: "Брати Клички та їх команда є моїми співпромоутерами"

12 травня у Броварах відбудеться безпрецедентна подія - відразу два поєдинки за титул повноправного чемпіона світу! І якщо до боїв чемпіона за версією WBO Заура Байсангурова українські любителі боксу вже звикли, то для "короля" WBA у середній вазі Геннадія Головкіна це буде дебют на українських рингах.

Напередодні поєдинку проти Макото Фучигамі казах поспілкувався із "Чемпіоном".

- Раді вітати Вас на нашій землі, пане Геннадію! Які враження на Вас справляє Україна?

- Дякую. Я прибув до України у піднесеному настрої, адже на вашій землі я відчуваю себе, як вдома. Тут мене завжди тепло приймають, багато друзів - боксери Сергій Дзинзирук, Андрій Котельник, Володимир Сидоренко... Ми всі спілкуємося до цього часу, згадуємо часи, коли пліч-о-пліч працювали в "Universum Box Promotion".

- 12 травня у Броварах Ви проведете захист свого титулу регулярного чемпіона світу за версією WBA у середній вазі, і вперше виступите під прапором компанії "K2 Promotion". Розкажіть про умови угоди між Вами та компанією братів Кличків.

- Насправді, "К2" ми - партнери. Можна сказати, що брати Клички та їх команда є моїми співпромоутерами. Річ у тім, що ми не зв’язані на морський вузол контрактами та якимись вимогами, ми - партнери, які дивляться не один на одного, а в одному напрямку.

- Ви будете переважно виступати у програмах "К2 Ukraine", чи все ж таки більше боксуватимете за кордоном?

- Чесно кажучи, немає різниці. Мені "К2 Ukraine" дуже близька, адже, як-не-як, ми всі з колишнього радянського союзу, і є земляками. Також у мене відмінні відносини і з "K2 Management Group", яка працює переважно на німецькому та заокеанському боксерському просторах.

- Ви і надалі проживаєте у Німеччині?

- Так, я проживаю у Німеччині, але тренувальні збори переважно проводжу у США.

- Розкажіть, будь-ласка, про свого найближчого суперника...

- Я нещодавно ознайомився з його послужним списком, а також сильними та слабкими сторонами. Виходячи з відеозаписів, які нам вдалося роздобути, японець Макото Фучигамі є довготелесим боксером-шульгою. Він є незручним для мене суперником, адже працює винятково на довгій дистанції; японець є непередбачуваним та своєрідним боксером. Говорити про його мінуси не хотілося б - це бокс, і хто знає, як піде бій... Тим паче Макото Фучигамі зараз надмотивований: він їде в Україну не на екскурсію, а щоб забрати у мене титул чемпіона світу. Вважаю, що ми з ним подаруємо українським любителям боксу справжнє видовище!

- У межах підготовки до цього протистояння Ви спарингуєте у Києві з чемпіоном світу за версією WBO у другій півсередній вазі Зауром Байсангуровим. Як враження?

- Враження лише позитивні. Зізнатися, це не лише бойові спаринги, а й цілеспрямована допомога один одному на шляху до захисту титулів. До мого та Заурового поєдинків залишилися лічені дні, тож розсічення і травми нам не потрібні. Упродовж спарингів ми багато рухаємося у ринзі, ловимо один одного на помилках, ділимося досвідом.

- Про Ваш ймовірний поєдинок проти суперчемпіона WBA Фелікса Штурма вже складають легенди... Як гадаєте, цьому поєдинкові - бути?

- Я не забігаю далеко наперед... Раніше всі, особливо німецька преса, багато писали про те, що, мовляв, бій Геннадія Головкіна та Фелікса Штурма ось-ось має відбутися, їм обов’язково потрібно виявити сильнішого... Але час ішов, і цей бій до сьогодні так і не відбувся. Я не зациклююся на цьому! Життя продовжується і без поєдинку проти Штурма. Нині я - чинний чемпіон світу, і я себе вважаю справжнім чемпіоном. До того ж, я готовий зустрітися з кожним із чемпіонів світу у своїй вазі. А якщо хтось вважає мене не гідним суперником для себе - нехай залишається при своїй думці. Я не буду нікого вмовляти, краще ще раз повторюся - я готовий битися з кожним чемпіоном і суперчемпіоном середньої ваги.

Коментарі ()