Головне

Плотніков: Професійний бокс у Львові нікому не потрібен

03.04.2010 13:14 382 0

Львівський боксер Віктор Плотніков (23-1-0, 11), чемпіон Європи за версією EBA, може відмовитися битися на турнірі у Києві 24 квітня.

Про причини цього рішення Віктор розповів в інтерв'ю газеті "Новий Погляд".

"Я міг вийти в ринг у квітні, якби бій когось із учасників вечора з якихось причин скасували. Але цього не сталося, часу залишається на підготовку обмаль, тому і не розраховую на те, що за місяць проводитиму бій.

Мені чітких пояснень менеджери не давали. Вони самі вирішують, хто і коли боксує.

Олександр Красюк (генеральний директор K2 Promotions Ukraine) запевнив, що вони і надалі влаштовуватимуть турніри, зацікавлені в тому, щоб я боксував, захищав свій титул, просувався в рейтингу провідних боксерських організацій. Тобто, компанія братів Кличків працюватиме, як і раніше.

Єдине, вони організовуватимуть менше турнірів. Упродовж року K2 Promotions Ukraine планує провести п'ять вечорів боксу. В цієї компанії є 13 боксерів, тому, думаю, вони реально зможуть провести впродовж року лише три турніри. Можливий іще такий варіант, що вони влаштовуватимуть бої своїм боксерам "на стороні", за кордоном.

З самого початку мені сказали, що вестимуть мене до серйозного титулу. Організовуватимуть бої, я поступово мав би підніматися в рейтингах. Вони ж також зацікавлені в тому, аби я вийшов на серйозний рівень.

Від своїх слів менеджери не відмовляються. А що з того вийде, побачимо. В Кличків є ім'я, яке відоме у всьому світі. Вірю, що вони здатні допомогти мені вийти на серйозні бої. Основне - бути готовим використати свій шанс", - каже Плотніков. 

На запитання: "Чому у Львові з кожним роком все більше боксерів-професіоналів покидають спорт, нових не з'являється?", Віктор відповів:

"Професійний бокс у Львові нікому не потрібен. У нас ніхто не хоче вкладати гроші в цей вид спорту. В Донецьку потужні спонсори, тому там і проводять вечори боксу регулярно. А в нас у найближчому майбутньому особливих перспектив я не бачу.

Після титульного поєдинку в червні 2009 року Сергій Янчишин (львівський менеджер із професійного боксу) обіцяв влаштувати мені захист титулу в рідному місті в грудні 2009 року, потім дата змістилася на січень 2010. Зараз у нас квітень, а далі розмов справа так і не просунулася. Немає спонсорів", - каже боксер.

Коментарі ()