Головне

Тайсона підозрюють у замовленому вбивстві

01.07.2008 12:06 386 0

У понеділок свідок у справі декількох нью-йоркських банд заявив, що відомий боксер-важкоатлет Майк Тайсон причетн до замовленого вбивства. За словами цього свідка, Тайсон заплатив $50 тис. за убивство одного з членів банди «Братерство готівки». Так боксер нібито помстився за смерть свого друга й охоронця.

 Майк Тайсон. Фото www.boxnews.com.ua

Банда «Братерство готівки» орудувала в Нью-Йорку в другій половині 1990-х і на початку 2000-х років. Її очолювали брати Харді: Деміон на прізвисько Мир і Майрон - Мудрий. Майже всіх членів банди затримали в 2004 році. Багато хто з них погодилися співробітничати з слідством і давати показання в суді, у тому числі проти колишніх «босів».

Свідок, викликаний у суд у понеділок, - один з колишніх членів банди - розповів про серії жорстоких убивств. Серед жертв «Братерства готівки» був і Дерріл Баум по кличці Кіллер - друг і охоронець Майка Тайсона.

Свідок заявив, що в 2000 році Тайсон довідався, хто розправився з його приятелем, і вирішив помститися.

За словами свідка, боксер оголосив за голову Деміона Харді нагороду - $50 тис. На питання суду, навіщо це було потрібно Тайсону, свідок заявив, що «вони з Кіллером були близькими друзями». Перевіркою правдивості тверджень колишнього члена банди займуться слідчі. Адвокат захисту заявив у суді, що «свідок, безумовно, бреше».

Ще одне твердження, що має бути перевірити судові, - чи збиралося «Братерство» убити самого Тайсона. Про це також заявив викликаний на слухання свідок. За його словами, після того, як усім стало відомо про рішення Тайсона замовити убивство Харді, його самого вирішили «прибрати».

«Але я і тоді вважав, що це занадто», - додав гангстер у суді. За його словами, кіллерів, яким було доручено розправитися з Тайсоном, зупинили релігійні почуття: найманий убивця, як і відомий боксер, був мусульманином.

Сам Тайсон усі твердження про свою причетність до замовлених убивств спростовує і говорить, що не мав ніякого відношення до бандитів із Брукліна.

«Ці твердження про мене цілком брехливі, - говориться в заяві Майка Тайсона, опублікованому на сайті новин боксу Fightnews.com. - Я не знаю нічого ні про людей, ні про події, згаданих у суді. Я утомився від того, що люди змішують моє ім'я з брудом, і якщо це не припиниться, утрутяться мої адвокати».

З Деррілом Баумом, за який нібито збирався помститися Тайсон, організувавши замовлене вбивство, боксер був дійсно близьким другом. У 2000 році, довідавшись про смерті Баума, Тайсон перервав тренування в Шотландії і вилетів на похорон у Нью-Йорк. У тому ж році він здолав в ринзі Лу Савареза, відправивши його в нокаут через 38 секунд після початку бою, і присвятив цю перемогу своєму колишньому охоронцеві Деррілу Бауму.

Коментарі ()