Головне

Стало відомо за що дискваліфікували українців на Кубку IBU

22.12.2011 19:24 478 0

16 грудня в Обертілласі на Кубку IBU, під час проведення спринтерської гонки у чоловіків, суддівським журі були дискваліфіковані і зняті зі змагань дев'ять біатлоністів, в число яких потрапили і наші спортсмени: Артем Прима та Олександр Колос.

Як пояснив рейс-директор кубків IBU Венцеслав Ілієв, причиною дискваліфікації стало порушення правил безпечного поводження зі зброєю.

"Після так званої "пристрілки" перед стартом, все біатлоністи зобов'язані перезарядити гвинтівку і переконатися, що в ній не залишилося патрона або гільзи. Так написано в правилах про безпеку поводження зі зброєю. Напосредственно перед стартом, у запобігання нещасних випадків, спортсмени повинні надати свої гвинтівки до огляду і перевірки", - сказав він.

"Є спеціальні судді, які відповідають за цю процедуру і проводять огляд зброї. У разі виявлення порушень, судді фіксують цей факт в спеціальному протоколі, який передають суддівському журі. В даном випадку, були виявлені гільзи від патронів відстріляних у зброї", - зазначив він.

"Чому спортсменам дали можливість стартувати, провести стрілянину на двох вогневих рубежах і тільки потім дискваліфікували? Суддя, який проводить перевірку зброї не має права приймати рішення про дискваліфікацію. Він все фіксує в протоколі і передає його в журі суддів, яке і виносить певне рішення. У реальності проходить 20 хвилин. Ось тому біатлоністам дали можливість стартувати", - цитує Ілієва biathlon-ua.org.

Коментарі ()