Головне

Росіянину не дали "золото" чемпіонату світу

25.05.2009 14:05 171 0
Міжнародний союз біатлоністів (IBU) відмовився вручити росіянину Максиму Чудову другу золоту медаль індивідуальної гонки чемпіонату світу 2009 року.

Цю гонку виграв норвежець Уле Ейнар Бьорндален, але після завершення змагань з'ясувалося, що він неправильно пройшов дистанцію.

По ходу гонки Бьорндален і ще 12 біатлоніста пройшли частину дистанції по мосту, а не над ним. Помилка сталася через погану роботу організаторів з Південної Кореї.

Під час чемпіонату світу експертна комісія виміряли цю частину траси і дійшла до висновку, що норвезький біатлоніст "зрізав" десять метрів. Союз біатлоністів Росії (СБР) запропонував Міжнародному союзу біатлоністів залишити золоту медаль Бьорндалену, але нагородити Чудова другого медаллю вищої проби.

Розгляд цієї справи відбувся 24 травня в Зальцбурзі. За підсумками голосування членів виконкому IBU було прийнято рішення залишити Чудову срібну медаль. Як зазначає агентство "Весь Спорт", швидше за все, голосування завершилося з рахунком 5:4.

Ініціативу СБР підтримали представники Росії, Казахстану, Словаччини і Канади, а "проти" проголосували представники Австрії, Німеччини, Норвегії, Італії та Південної Кореї, повідомляє allsport.ru.
Коментарі ()