Головне

Збірна України сенсаційно перемагає іспанців у груповому раунді Євробаскету-2018. ВІДЕО

14.07.2018 17:45 4027 0
 

Збірна України з баскетболу U20 перемогла збірну Іспанії у першому турі групового етапу Євробаскету-2018 із рахунком 82:79.

Команди провели абсолютно рівну першу чверть. Збірна України вдало атакувала з дальної відстані реалізувавши 66% кидків у дебюті. Іспанці краще рухали м’яч в атаці і знаходили можливості для вільних кидків, але номінальною перевагою у фарбі наші хлопці давали супернику користуватись нечасто. Рівний рахунок (25:25) та ідентичний відсоток влучань з гри (56,25% - 9/16) лише підкреслили непоступливість команд у стартовій десятихвилинці.

Збірна України вела у рахунку протягом більшої частини другої чверті, але три дальніх влучання від Алекса Фонта під завісу першої половини дозволили іспанцям отримати 1 очко переваги перед великою перервою. Проте команда Пудзирея продемонструвала гідний баскетбол у першій частині гри, відмінно відпрацювавши у захисті, а кращими у нашій команді були Тиртишник і Горобченко, які набрали по 11 очок за половину.

Нічого не змінилося і у третій чверті: команди продовжували притримуватись тактики обраної на матч. Щодо індивідуальній, то у складі нашої команди хороший відрізок провів Ілля Нємцу, який швидко вирвався у лідери за результативністю у збірній України. А у іспанців продовжував феєрити Алекс Фонт, в активі якого було 24 очки вже після трьох чвертей. 

Ключовий відрізок заключної десятихвилинки і усього матчу був екватор чверті. Спочатку Горобченко і Тиртишник повернули Україні перевагу "+3", а потім Козак двома триочковими відповів на очки іспанців у фарбі, а Грицак відправив суперника на тайм-аут за "+6" для України та за 3 хвилини до закінчення основного часу.

Суперник зумів скоротити відставання до 1 бала за хвилину до кінця, але пробіжка Еріка Вілли стала фатальною для іспанців. У наступній атаці Тиртишник встановив остаточний рахунок матчу, реалізувавши обидва штрафних. Організувати нормальну атаку для того щоб спробувати перевести гру в овертайм нашим суперникам не вдалося.

Збірна України стартувала на чемпіонаті Європи з перемоги над одним з фаворитів турніру, перемігши Іспанію з рахунком 82:79! Свій другий матч на турнірі наші хлопці зіграють завтра, 15 липня, проти збірної Хорватії о 16:45 за Києвом.

Нагадаємо, що збірна України в овертаймі поступилась Литві у стартовому матчі чемпіонату Європи.

Як відомо, Іспанія взяла реванш в української молодіжки у контрольному матчі перед ЧЄ.

Коментарі ()