Головне

Євробаскет-2013. Україна - Німеччина 88:83. Ще один крок у другий етап. ВІДЕО

06.09.2013 17:25 500 0
Євробаскет-2013. Україна - Німеччина 88:83. Ще один крок у другий етап. ВІДЕО

У своєму третьому матчі на Євробаскеті у Словенії збірна України переграла команду Німеччини. Таким чином, "синьо-жовті" виграли третій поєдинок на турнірі й одноосібно очолили Групу "A". Зміна поколінь у німців, за яких уже не грає Дірк Новіцкі, зіграла на руку нашій команді.

Українці першими відкрили рахунок у зустрічі - два очки приніс Кирило Натяжко. Потім команди "замовчали" на добрі дві хвилини, поки Хайко Шаффарцик не порівняв цифри на табло. А далі хороший відрив вдався німцям. Нільс Гіффей двома триочковими та Шаффарцик одним двоочковим та одним триочковим довели рахунок до 13:4 (в українців Джетер влучно кинув).

В України у ці хвилини кидки взагалі не йшли. В'ячеслав Кравцов і Максим Корнієкно не могли набрати пункти з-під кільця. До того ж, останній ще й двічі промахнувся з лінії штрафних. Вдалося ж "синьо-жовтим" зрушити з місця після спроб Юджина Джетера - двох триочкових точних спроб. Наші баскетболісти завелися, і Ігор Зайцев добре зіграв під кільцем, а потім Кравцов поклав данк, і вже +1 - 14:13.

Та все ж перша чверть залишилася за суперниками. Робін Бенцинг наважився на дальній кидок, який прийшовся у ціль. Українці мали шанс зрівняти рахунок безпосередньо перед самою сиреною, проте Дмитро Забірченко зі штрафної лінії закинув лише один з двох. Однак і -1, враховуючи, що підопічні Фрателло багато програвали по ходу, було досить прийнятним варіантом.

Другий відрізок гри розпочався з чотирьох очок Майка Цірбеса, на що Україна відповіла випадами Кравцова (два очки) й Олександра Мішули (три очки). Рівно - 22:22. І знову точні "три" вдаються Гіффею, якого українські захисники ніяк не могли накрити. Проте Максим Пустозвонов відразу ж відновлює паритет, а Зайцев виводить команду вперед - 27:25.

Надалі німці вирішили зробити ставку на дальні кидки, які у них не пішли. Все ж тренери вказали на помилки у захисті, які були, коли на забійній відстані втрачали Гіффея. Натомість наша збірна більше розраховувала на атаки з близької відстані, і це принесло свої дивіденди. А триочковий Гладиря та рахунок 36:27 змусив брати тайм-аут Франка Менца.

Мала кількість часу не завадила чемпіонам Європи-2003 набрати три очки, але приголомшливий кидок Сергія Гладиря ледь не від центральної лінії збентежив суперників. Мали шанс на останніх секундах збільшити відрив Натяжко та Зайцев, однак промахнулися. 39:30, і українці пішли на велику перерву за комфотного рахунку.

Третю чверть Україна почала не так катастрофічно, як це було у попередньому протистоянні з Ізраїлем. Так, німцям вдалося дещо скоротити рахунок, але далі розвинути успіх не змогли. За три хвилини шість очок приніс команді Бенцинг і три Пер Гюнтер. Та дальні кидки Гладиря (двічі) і Натяжка ввели підопічних Менца у справжній шок. 52:39!

Надалі команди відповідали однією влучною атакою на іншу, що, звичайно, було на користь "синьо-жовтих". Розійшовся не на жарт Джетер, який раз у раз влучав з-за триочкової лінії (цифри 62:48 встановив саме він). Ближче до кінця 10-хвилинки українці розслабилися та дозволили Німеччині скоротити відставання, і на коротку перерву команди пішли за рахунку 64:57. Ще й останню атаку команда Фрателло завершила невдало.

У вирішальній чверті Україна, на жаль, дуже швидко набрала п'ять командних фолів - уже на четвертій хвилині. Тому нашим співвітчизникам доводилося у завершальні хвилини грати обережно та намагатися кожну свою атаку реалізовувати. Але довгий час два очки Мішули залишалися єдиними набраними командою у чверті. Водночас німці скорочували відрив, а "трійка" Шаффарцика залишила лише +1 українцям.

Далі пішла валідольна гра фактично на гойдалках. Гладир реалізовує триочковий, Філіп Цвайнер відповідає тим же, Джетер приносить два очки, Тібор Пляйсс влучає лише один штрафний, Гладир промахується, а Гіффей триочковим виводить Німеччину вперед - 74:73...

Запахло, так би мовити, смаженим. І тут свої лідерські якості показали Натяжко та Гладир. Перший закинув триочкову спробу, а другий двічі був точним із середньої відстані. Німеччина відповіла тільки штрафними очками Шаффарцика. Окрім того, суперники "наздогнали" нашу збірну за командними фолами. Тому пішла гра на нервах, як часто буває у баскетболі, коли команди йдуть ніздря в ніздрю.

Врешті-решт, нерви у баскетболістів у синьо-жовтій формі витримали. Забірченко реалізував два штрафні кидки, Джетер - один з двох. Німці у цей час розраховували на дальні вистріли. Шаффарцику одна з таких спроб вдалася. 23 секунди до завершення, атака Німеччини, і +4 для України. Корнієнко фолить, і це виправдовує себе, адже Бенцинг влучає лише один штрафний. Суперники тим же відповідають, але Гладир, на щастя, точно своє реалізовує. -5 для Німеччини, яка, до того ж, не влучає триочковий, і все стає ясно.

Команди ще обмінялися фолами й очками, і фінальна сирена зафіксувала підсумковий рахунок 88:83. Україна здобуває третю поспіль перемогу та стає реальним претендентом на вихід у другий етап. За певних умов підопічні Фрателло навіть можуть програти наступні два матчі та пройти далі (звичайно, краще, якщо виграють). Україна - одноосібний лідер Групи "A". А наступний матч запланований на неділю, 8 вересня. Суперником буде збірна Франції.

Чемпіонат Європи-2013 з баскетболу

Словенія

Перший раунд

3-й тур

Група "A"

Німеччина - Україна 83:88 (16:15, 14:24, 27:25, 26:24)

Німеччина: Шаффарцик (22 + 11 передач), Бенцинг (18 + 5 підбирань), Гіффей (16)

Україна: Гладир (25), Джетер (19 + 6 передач + 5 підбирань), Натяжко (16 + 5 підбирань), Кравцов (8), Зайцев (6 + 7 підбирань), Мішула (5), Забірченко (4), Пустозвонов (3), Липовий (2)

Коментарі ()